Къде изчезнаха парите, попита депутатът. Правителството на Кирил Петков ни

...
Къде изчезнаха парите, попита депутатът. Правителството на Кирил Петков ни
Коментари Харесай

15 млрд. лева изядени от „промяната“? Даниел Митов разкри как ще поевтинеят горивата

Къде изчезнаха парите, попита депутатът. Правителството на Кирил Петков ни върна безусловно на кота 0, добави той

Цената на горивата беше изкуствено повишена, само че не пада, тъй като служебният кабинет няма мандата да одобри такива (б.а. радикални) решения. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Трябва да се наложи мито върху съветския нефт. Това ще възстановява цените до равнищата, които бяха преди към две години “, добави той.

Депутатът разкри, че последните 22 държавни управления от 1985 година насам са взели 37 милиарда лв. дълг. Логиката на бюджетите на Асен Василев ни води натам, че за идващите три години би трябвало да желаеме 45 милиарда лв., добави той.

„ Българският бюджет не може да бъде товарен с задължения по тази логичност, която заложи Василев. Кои разноски би трябвало да се режат, ще забележим на дебатите в Народното събрание “, съобщи Митов. 

„ Предлагаме да се дисциплинира бюджета. Въпросът е по какъв начин да го балансираме, тъй че да влагаме в стопанската система си и да дадем опция на бизнесът да диша, с цел да основава по-голям БВП. Оттам ще има опция за по-високи пенсии и за понижаване на дълга “, изясни той.

„ Има такива интервали в историята ни, при които дясно-консервативни държавни управления натрупват капацитет, само че идва един Асен Василев и похарчва всичко и се връщаме на кота 0. „ Промяната “ ни върна безусловно “, разяснява депутатът. 

„ В хазната имаше 12 милиарда лв. фискален запас, когато завърши мандата на Бойко Борисов като министър председател. Още 3 милиарда лв. имаше в разнообразни сметки – за строителство на автомагистрала „ Хемус “ и други инфраструктурни планове. Къде изчезнаха тези пари. 9 милиарда лв. бяха изхарчени от Василев през декември “, добави той.

Според него, не трябва болшинството, което се образува към избора на ръководител на Народното събрание, да се придвижва автоматизирано и за концепцията, че към това, което се случи, може да се образува държавно управление. 

„ Предстоят диалози. Правителство ще се сформира към партии, които имат общи политически възгледи. Те (б.а. от „ Продължаваме промяната “) споделят, че би трябвало да си приказваме, а в същия миг отхвърлят диалози или подготвят за неподкрепа на държавно управление с мандат на този или на ония. Нека си дадат сметка за действителностите “, сподели още Митов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР