Къде е съзнанието на българина?, чуди се Джулия Р. Поводът

...
Къде е съзнанието на българина?, чуди се Джулия Р. Поводът
Коментари Харесай

Гледка възмути, мъж избухна: Не заслужаваме безплатно! СНИМКИ

" Къде е съзнанието на българина? ", чуди се Джулия Р. Поводът е следващата грозна обстановка, за която споделя земляк. Мъжът споделя за гледката, на която се натъкнал на безвъзмезден автоканал във великотърновския кв. " Пишмана ". Следи от автомобилно масло, нахвърлени гуми, кутии, кърпички, пластмасови шишета - дребна част от сметта, в която са принудени да газят искащите да употребяват оборудването за персоналната си кола. Ситуацията, за която виновност имат и всички, които са сътворили спонтанното бунище, повдига въпроси за манталитета ни. Като жители, като българи. Заслужаваме ли безвъзмездни придобивки? Заслужаваме ли някой различен да чисти, откакто не се пази?

   " Това е каналът на " Пишмана ", не заслужаваме да имаме нещо гратис! ", счита Боян Божков, който популяризира фрагментите. " Имаше много кофи и туби с масло към канала, и доста филтри, а контейнерът е на 50 м ", споделя мъжът. Неприятните следи, дело на някои търновци и посетители на града, бива споделена в група на старопрестолния град в обществената мрежа Фейсбук. Там случката буди вълна от отрицателни реакции. Хората откриват виновността в манталитета на хората, решили да не престъпят комфорта си, а да оставят сметта си намясто. Вижте някои от тъжните и злободневни мнения за една грозна и позната обстановка, която може да срещнем на всички места из страната:

  " По- зле сме и от прасета! И не е единствено това място! Всеки хвърля, плюе, храчи -  където завърне! Дали по домовете е същото? ", счита Пламена М.  " Свинята най-малко изгрухтява, а този, който е сътворил тази бедност, гледа на кръв и е подготвен да се бие. Хвърлят предемти в канала, тъй като точат маслото непосредствено и не могат да стъпят ", разяснява Николай С.

  " И никой не е видял кой си хвърля отпадъците, където му падне? Мълчете, бъдете политкоректни, не бъдете доносници. А след това... ревем!, написа Иван Б.  " Да не би единствено там да е по този начин.... Навсякъде където е гратис, т. е. общо е по този начин ", прибавя Петър М.
  " Никой не ни е отговорен за нечистотия, която сами си сътворяваме. Време е най-малко малко да се превъзпитаме, в случай че желаеме да сме европейци ", на мнение е и Анка И. 

Снимки: Боян Божков

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР