Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият“. Помните

...
Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият“. Помните
Коментари Харесай

Доколко пердахът е част от народопсихологията?

„ Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият “. Помните ли тази имитация от кино лентата „ С деца на море “?

Доколко пердахът е част от народопсихологията? Вярно ли е изказванието, че единствено на маса българинът тупа по масата по всички въпроси? „ Води ме в някоя квартална механа! Пий за мене и се сбий поради мене! “

Боят май е български патент. До това умозаключение стигаме поради поредицата от случаи на принуждение тези дни: сбиването на входа на дискотека в Созопол, нападението на две дами в центъра на София, побоят над журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов. А и по-назад – не едно или две набези по автомагистрали, пребиване на лекари, както и на домашно насилие…, осведоми ДАРИК.

А децата на 90-те израснаха с кеча и звездите му Ледения Стив Остин, XXX и Ъндъртейкър. А кечът е просто театрална режисура, която напълно имитира същински пердах. Докато децата са събирали картички и плакати с ликовете на звездите от кръга, малко хора помнят същински борци като Дан Колов и Никола Петров.

„ Имаме си даже поговорки за багра - " бий, с цел да те почитат ". Когато успеем в някоя идея, споделяме " бихме ги ". Партиите, които печелят споделят - " бихме конкуренцията, смачкахме я ". Дори медиите към този момент " мачкат " и постоянно са " бухалки ". Това написа музикантът Венци Мицов във „ Facebook “ профила си по-рано тази седмица

„ Боят настана, тупкат сърца ни “ (от песента). А дали като общественост българите се сплотяват към идея, която да наложат с цената на силата. Дори Априлското въстание е било водено от шепа хора. Може би оттова идва и поговорката „ Преклонена глава, сабя не я сече “.

Но въпреки всичко се стига до Освобождаването на България от Османско господство, скоро по-късно и отвоюваното Съединение.

В тези случаи „ наставането на багра “ е неминуем и верен избор. Но в кварталната механа надали в миналото може да бъде вярно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР