Къде е Джак Ма? Този въпрос си задават хиляди хора

...
Къде е Джак Ма? Този въпрос си задават хиляди хора
Коментари Харесай

Къде е Джак Ма? Съоснователят на „Алибаба“ е без публични изяви над два месеца

Къде е Джак Ма? Този въпрос си задават хиляди хора по целия свят, като изгубването на предприемача стана мотив за циркулирането на редица тайни теории в публичното пространство.

Съоснователят на китайския софтуерен колос „ Алибаба “ не се е появявал в общественото над два месеца. През ноември предприемачът пропусна финала на предприемаческото шоу „ Африканските бизнес герои “, на което той е член на журито. Тази година той не се появи на годишната конференция на Търговската камара в Шанхай, където изнася тирада от 2006 година насам.

През октомври предходната година той съпостави китайската комунистическа партия със заложна къща и разкритикува регулаторните управляващи в страната. Още тогава международните организации предадоха, че изявлението му е вбесило китайския президент Си Дзинпин.

Where are you Jack.... CCP is a big threat for the world.... we hope you are safe and secure
— Pradeep Hootagalli (@Pradeepgowda92)
Последва и ответна реакция - стартира следствие за монопол против неговите компании, имаше и наказания от страна на страната. Финансовият афилиейт на „ Алибаба “ – „ Ант Груп “ получи възбрана да пусне акциите си на стоковата борса. За към месец беше регистриран и спад с към 1/3 в цената на акциите на „ Алибаба “.

„ Блумбърг “ писаха, че Ма е получил през декември възбрана да напуща Китай, само че по публични данни сходно ограничаване не е обявявано обществено от управляващите. Би Би Си, базирайки се на чиновник в „ Алибаба “, оповестяват, че Ма постоянно излизал в отпуск преди Китайската нова година, която е през февруари.

Според други анализатори, предприемачът преднамерено лимитира обществените си изяви поради комплицираните му връзки с властта в Китай.

Where is Jack Ma? Chinese billionaire has not made any public appearance in 2 months. He criticised Chinese regulators and state-owned banks in Shanghai in October.
— My Vadodara (@MyVadodara)
Не липсват и тайни теории, съгласно които държавното управление в Китай са се „ погрижили “ той да изчезне поради дръзкото му държание и смелостта да разкритикува обществено властта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР