Кадърът с погрешно затвореното око на Ники Илиев във филма

...
Кадърът с погрешно затвореното око на Ники Илиев във филма
Коментари Харесай

Ето защо Ники Илиев се е прицелил с грешното око във филма Ботев

Кадърът с неправилно затвореното око на Ники Илиев във кино лентата " Ботев " на Максим Генчев се трансформира в една от горещо коментираните тематики измежду българското общество. В ролята на черкезина Джамбулет, артистът насочва револвер и затваря едното си око, с цел да се прицели, само че съгласно доста фенове той е затворил неправилното око.

Във връзка със сцената на Ники Илиев, която бързо се трансформира в сензация в обществените мрежи, артистът и шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов показа в своя фейсбук профил обява от сатирична страница, под която написа:

" Махнаха казармата и гледай какво става по филмите. "  

В своя отбрана Ники Илиев изясни, че защото очите му са по-светли, са доста чувствителни.

" Пробвах с отворено дясно око, само че устоях две секунди и стартира да сълзи ", добави той в собствен пост в обществените мрежи. 

Илиев дефинира повода за случилото се като " скучна история " и в умозаключение написа:

" Казах ви - тъпотия и досада. Но в случай че ви кефят повече шегите с казармата (мен биха ме кефили), може да ги ползвате, колкото желаете. Хубава година на всички. "  

Филмът " Ботев ", режисиран от Максим Генчев, споделя за събитията от 1876 година, когато Христо Ботев повежда двеста млади революционери, с цел да оказват помощ на въстаналите българи. И тази лента на Генчев донесе със себе си голям брой кавги и събра извънредно отрицателни мнения. Част от критиците даже считат, че с излъчването на този филм Христо Ботев е бил погубен още веднъж.

Максим Генчев стана фамозен преди десетина години със суперуспешната реклама на кренвирши в ретростил “Оо, Пепи ”. В която той играе саламджията, произнесъл незабравимата имитация. Цяла България го познаваше и му симпатизираше. Но след нея се отдаде на режисирането на патриотични филми се трансформира в най-презирания човек на територията.

И въпреки че е работил години за кино лентата “Ботев ”, той отнесе десетки рецензии и за сюжета, и за монтажа, и за актьорската игра. Въпреки че филмът имаше публична премиера в кината предходната година на 3 март, тогава липсваха всевъзможни мнения. Досега е прожектиран из страната най-често измежду възпитаници и пред българските общности в чужбина. Но основно се оказа излъчването му на 2 януари 2023 по Българска национална телевизия, тъй като 2023-а е годината на Ботев - на 6 януари се навършват 175 години от рождението му. Вероятно заради неналичието на действителни трагични събития тази Коледа цяла България се фиксира върху кино лентата.

Още незатихнали пристрастеностите към кино лентата “Ботев ”, поникна нов скандал и в обществото, и измежду политиците. Две седмици откакто Максим Генчев разгласи, че ще снима идващ исторически филм, породи въпросът с президентската щерка. Държавният глава бе упрекнат в непотизъм. На парламентарната комисия по културата и медиите в четвъртък бе издигнат и въпросът дали в комисията, която прави оценка филмите в Българска национална телевизия, има човек, който е непосредствен до президентската институция и дали съставлява спор на ползи. Румен Радев разяснява, че щерка му няма стихотворец ангажимент.

На 21 декември Максим Генчев самичък разгласи във фейсбук, че стартира работа по нов филм и в него ще взе участие Дарина Радева. Пред “24 часа ” удостовери присъединяване на президентската щерка, като издаде и други имена в женските функции. Въпреки че Ники Илиев самичък споделя пред медиите, че режисьорът го е поканил за основната мъжка роля, само че съгласно Максим Генчев още няма определен артист. " За царя още нямам открит кастинг, той финален ще излезе ", споделя режисьорът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР