Кадър ТВ ЕврокомИзвестен наш политик направи коментатор по повод годишнина

...
Кадър ТВ ЕврокомИзвестен наш политик направи коментатор по повод годишнина
Коментари Харесай

Цветанов: Хизбула да бъде обявена за терористична организация

Кадър ТВ Евроком

Известен наш политик направи коментатор във връзка годишнина от атентата на летището в Сарафово. Хизбула би трябвало към този момент да бъде оповестена за терористична организация, а освен да се разделя на военното крило. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов и някогашен вътрешен министър в интервала 2009-2013г. в изявление за предаването „ Памет без отминалост с Горан Благоев “ по телевизия Евроком, по отношение на деветата годишнина от терористичния атентат на летище „ Сарафово “, в Бургас, която се навършва през днешния ден на 18 юли. „ Това решение би трябвало да бъде взето на база не на политически популизъм, а в отбрана на националната сигурност на Европейския съюз и на България “, съобщи някогашният вътрешен министър.

„ Около 2 милиарда и половина евро е вложила Европейската комисия в Ливан и може би има и някакъв политически детайл. Знаем, че Хизбула е част от ръководството в Ливан. Трябва да се взимат кардинални решения, които са в полза на сигурността на Европейски Съюз и Европейската демократична общественост “, сподели Цветан Цветанов.

По думите му би трябвало да бъдем доста по-последователни. За следващ път той изрече съболезнования на фамилията на Мустафа Кьосев (шофьорът, умрял в атентата), който е бил пропуснат от всички тези, които са заявявали, че не би трябвало да се изоставя неговото семейство. Цветанов описа, че и до ден сегашен е в контакт със семейство Кьосеви и им е помагал и изрази насладата си, че дъщерята на Кьосев към този момент е студентка.

Попитан къде в политическата си кариера слага това събитие Цветанов съобщи, че: „ С взимането на това решение за оповестяване на военното крило на Хизбула знаех, че това носи политически негатив от позиция на политическата кариера, която би трябвало да имаш. За мен беше доста необичайно, когато към този момент не бях министър на вътрешните работи, а следствието беше в една доста напреднала фаза за завършването и подготовката на съответния обвинителен акт. При държавното управление на Орешарски беше доста необичайно за всичките ни сътрудници и по-специално за американските ни, когато Вигенин като външен министър разгласи, че в действителност Хизбула не стои зад този терористичен акт и леко разсея всички тези неща, които ние правехме във времето от случването на самия акт до времето, до като бях министър. Тогавашният министър на вътрешните работи също имаше леко разколебаване, само че мисля, че се коригираха много бързо, откакто имаха и промяна от страна на Европейски Съюз и на нашите другари и стратегически сътрудници от Израел и Съединени американски щати. Да правиш оттегляне не беше нито далновидно, нито с добра вероятност “, безапелационен е той.

„ Никога не трябва да забравяме сходни терористични актове като този в Сарафово и хората извършващи тероризъм за реализиране на други цели “, сподели на финала на диалога Цветан Цветанов.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР