Кадър: ТВ ЕврокомВиден наш дипломат обясни в каква ситуация е

...
Кадър: ТВ ЕврокомВиден наш дипломат обясни в каква ситуация е
Коментари Харесай

Дипломат: България е поставена в международна изолация заради блокиране на преговорите на Северна Македония с ЕС

Кадър: ТВ " Евроком "

Виден наш посланик изясни в каква обстановка е попаднала България след блокиране на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

" Аз съм песимистичен към самата концепция за блокиране на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз, тъй като това работи напълно в интерес на македонизма и генерира доста съществени антибългарски настроения в нашата съседка и слага България в интернационална изолираност - в границите на Европейския съюз и в района, компрометирайки личния ни приоритет по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз за присъединението на Западните Балкани ". Това съобщи пред БНР Любомир Кючуков, посланик и шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

" Боя се, че обстановката е блокирана - както във връзка с кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ), а за жалост и на Албания, по този начин и от позиция на двустранните връзки, което е отрицателен детайл ", разяснява още той.

По думите на дипломата в двустранните връзки няма съгласие, тъй като те са функционалност на политическото говорене:

" В момента разговорът и на дипломатическо равнище е извънредно усложнен ", акцентира той и беше безапелационен, че би трябвало да се търси разговорът, написа обстоятелства.бг.

Кючуков изясни, че договорите на Северна Македония с Гърция и с България са радикално разнообразни:

" Гърция се пробва да потвърди, че сред нея и РСМ няма нищо общо, а ние се опитваме да потвърдим, че всичко ни е общо, по тази причина при нас това е въпрос на развой, тъй като става дума за съзнанието на хората ".

Проблемите на Гърция завършват с подписването на контракта с РСМ, а решаването на проблемите сред България и Северна Македония стартират с подписването на контракта и на неговата основа:

" Това е контракт, който дава основата, тъй като без него България нямаше да има даже никаква опция да сложи въпроса в Европейски Съюз ".

NER_MARK--

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР