Кадър тв 7/8 и БулфотоРазочарование за пенсионерите.Пенсиите няма да се

...
Кадър тв 7/8 и БулфотоРазочарование за пенсионерите.Пенсиите няма да се
Коментари Харесай

Обрат: Няма да вдигат пенсиите от 1 октомври

Кадър тв 7/8 и Булфото

Разочарование за пенсионерите.

Пенсиите няма да се усилят от 1 октомври, а от 25 декември. До тогава всички пенсионери ще получават по 120 лв. месечна добавка. Този вид разгласи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански от " ИТН " след съвещания с парламентарните групи и Министерството на финансите, съобщи Дневник.

Снощи депутатите утвърдиха и 12.5% приблизително нарастване на пенсиите от 1 октомври, и добавка от 120 лв. на месец до края на годината, само че финансовият министър Асен Василев разгласи, че това може да взриви бюджета и депутатите би трябвало да решат от кое място да дойдат парите.

Ако бъде признато новото предложение, минималната пенсия ще стане от 300 на 370 лв. от 25 декември, а оптималната от 1440 на 1500 лв. също от Коледа. Средното нарастване на останалите пенсии също се отсрочва за тогава.

Увеличението на компенсацията за развъждане на дете от 1 до 2 години ще се усили от 380 на 650 лв. от 1 октомври, както бе признато, планува днешното предложение.

След като предлагането бе оповестено, " Демократична България " изиска 15 минути отмора.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР