Кадър ТолоЖени по улиците в Кабул вече почти не се

...
Кадър ТолоЖени по улиците в Кабул вече почти не се
Коментари Харесай

Жените изчезнаха от улиците в Кабул, рекламите с дами варосани, а западните рокли забранени

Кадър Толо

Жени по улиците в Кабул към този момент съвсем не се виждат.

Талибаните са почнали да събират оръжията, принадлежащи на цивилни и на тези, които се занимават със сигурността, до момента в който войнствената група ускорява контрола си над столицата на Афганистан, а хиляди бягат, съобщи RT, цитира 19мин.бг.

В понеделник талибаните започнаха да влизат в пространствата към превзетата афганистанска столица Кабул и започнаха да изземват оръжия. Представител на войнствената група съобщи, че хората към този момент няма потребност да държат оръжия за сигурност, потвърждавайки, че тя е почнала да събира огнестрелно оръжие.

Представителят на талибаните съобщи пред Ройтерс, че схващат за какво хората са държали оръжия в предишното, само че съобщи, че към този момент няма потребност. Представителят означи, че талибаните нямат желание да нараняват почтени цивилни.

Афганистанската осведомителна организация TOLOnews заяви в Twitter, че талибаните са влезнали в пространствата й, ревизирали оръжията на чиновниците по сигурността и са събрали оръжия, издадени от държавното управление. Талибаните „ се съгласиха да запазят комплекса незасегнат “, се прибавя в туита.

Саад Мохсени, шеф на медийната компания MOBY Group, също съобщи в Twitter, че бойците са пристигнали в тяхната база, с цел да разпитат за оръжията, държани от екипа им по сигурността.

Големи промени в всекидневието бяха следени от публицистите единствено часове след влизането на талибанските сили в столицата. Жените отсъстваха по улиците на града, рекламите с дами бяха варосани, а западната рокля беше сменена с обичайно афганистанско облекло. Съществува и забележителна угриженост дали младите девойки ще се върнат на учебно заведение.

С афганистанската столица под контрола на талибаните хиляди слязоха на летището в Кабул в понеделник в опит да избягат от новия режим. Съобщава се, че петима са починали от огъня американските войски в опит да управляват тълпата, до момента в който тълпи щурмуваха летището.

През последния месец, когато съюзническите войски се оттегляха, талибаните откриха надзор над страната, която последно управляваха през 2001 година Войнствената група бързо преодоля афганистанските сили за сигурност, които съгласно Книгата с обстоятелства на Централно разузнавателно управление на САЩ наброяват към 307 000 души.



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР