Кадър: Телевизия 7/8Доц. Атанас Мангъров направи първи коментар за назначението

...
Кадър: Телевизия 7/8Доц. Атанас Мангъров направи първи коментар за назначението
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Няма как да се лекуват хора по телефона, абсурдно е

Кадър: Телевизия 7/8

Доц. Атанас Мангъров направи първи коментар за назначението му за началник на Ковид поделение. Той подлага на критика и персоналните лекари за отношението им към инфектираните пациенти.

Господ чу молбите ми да стана шеф на COVID отделението. Аз доста от дълго време желая да се занимавам непосредствено с заболели от коронавирус, тъй като това е моята специалност.  

Така доцент Атанас Мангъров изясни назначението си като началник отделението в Инфекциозна болница преди дни по Българска национална телевизия. 

Трябва да се облекчат процедурите по изписване на заболели, наложени от Здравната сподели, съобщи той. По думите му задачата е да има повече място за маневриране. " Всички неща в клиничните пътеки са хубави, само че в забележителна степен водят до ненужно задържане на заболели, които могат да бъдат изписани. Когато те не се изпишат по разпоредбите на клиничните пътеки, касата не заплаща, каквото се поставя, изясни Мангъров, написа

Той разкритикува персоналните лекари и акцентира, че " сега огромна част от доболничната помощ е предходна в телефонен режим, а няма по какъв начин да се лекуват хора по телефона, неуместно е ".

Сега се получава по този начин, че когато някой е болен и се карантинира у дома, в случай че му се случи нещо, което постанова лекарски обзор, единственият метод е да се обади на телефон 112 и да влезе в болница. Това води до препълване на лечебните заведения излишно ", изясни доцент Мангъров. И акцентира, че персоналните лекари са обучавани да се защищават от болести и могат да правят прегледи на всички пациенти при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. 

Разбира се, че нося защитни средства, аз да не съм вманиачен да се заразя, само че COVID-19 не е изключително рискова зараза, сподели още доцент Мангъров.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР