Кадър: Телевизия 7/8, архивКогато децата тръгнат на училище, много скоро

...
Кадър: Телевизия 7/8, архивКогато децата тръгнат на училище, много скоро
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Ако тестваме всяко дете, което вдигне температура, за няколко седмици училищата ще затворят

Кадър: Телевизия 7/8, списък

Когато децата тръгнат на учебно заведение, доста скоро процентът на респираторните инфекции ще нарасне, което е обикновено. Ако стартираме да тестваме с PCR всяко дете, което вдигне температура, в границите на няколко седмици една огромна част от учебните заведения ще бъдат затворени.

Това разяснява пред  доц. Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозна болница.

" Ако ние желаеме да действаме по този метод, просто да се анулира образователната година и да не се върви на учебно заведение ", добави иронично той.

Според него няма огромен смисъл от по този начин наречените изолатори в учебните заведения, тъй като преди даден възпитаник да попадне там, той е общувал с всички останали деца. Освен това предходните дни, преди да е показал клиничните признаци, е бил тъкмо толкоз инфектиран, колкото и когато ги е показал, написа

" По този метод единствено сътворяваме стрес на децата и усещане, че вършим нещо за тяхно положително, а в действителност нищо не вършим ", на мнение е доцент Мангъров.

По отношение на защитните маски той сподели, че няма нито едно статистически правдиво клинично изследване, което изрично да потвърждава, че има изгоди от носенето им.

" До февруари тази година СЗО излизаше с филмчета, които посочваха, че няма изгода от носенето на маски. След това внезапно споделиха, че носенето им е най-великото нещо на света. Да вкарваш нещо, да го налагаш на всички, в случай че няма научни доказателства, е безразсъдно ", счита доцент Атанас Мангъров.

Той разяснява и въпроса с имунизациите против COVID-19 и това ще има ли такава скоро.

" Ваксина има, само че тя не е добре изпитана. Русия е по-напред най-малко със 7-8 години, тъй като там се употребява същата технология, която е употребена за имунизацията за ебола. Там се употребяват човешки аденовируси, които са доста добре проучени. Те употребяват нещо, което към този момент съществува и на негова основа вършат новата ваксина. Но тя също би трябвало да мине през целия стадий на изследвания. Другите употребяват напълно друга технология - маймунски аденовируси, които не са толкоз добре проучени. Затова и могат да се чакат изненади ", изясни доцент Мангъров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР