Кадър Спаси СофияНяма криза за обвързаните с пирамидалната българска икономика

...
Кадър Спаси СофияНяма криза за обвързаните с пирамидалната българска икономика
Коментари Харесай

Спаси София: ГЕРБ и ВМРО ограбват софиянци с ремонт за 3 милиона

Кадър Спаси София

Няма рецесия за обвързаните с пирамидалната българска стопанска система с пари от джоба на данъкоплатците

За скандално безценен ремонт на остаряло панелно общежитие в автобусния гараж в Дружба сигнализира Спаси София. Докладът, импортиран от Карлос Контрера, началник на комисията по превоз и консултант от Вътрешна македонска революционна организация, предлага да се дадат 3 млн. лв. за ремонта. 

Разглеждането на отчета бе отсрочено, ремонтът обаче към този момент е почнал, акцентират от неправителствената организация и съветникът й Борис Бонев. Те упорстват поръчката да бъде спряна и и Агенцията за държавна финансова ревизия " да извърши цялостен одит на това безсрамие ". 

От Спаси София обръщат внимание на мощно повишените по отношение на пазарните цени в офертата на спечелилата компания, като цената на на практика всички материали е повишена неведнъж. Те са сравнили цените, представени в отчета на ръководещите и цените на строителните материали на дребно. За топлоизолацията, да вземем за пример, от общинския бюджет ще се платят сред 4 и 5 пъти над пазарните цени, за тоалетните, радиаторите и ламината – от 2 до 4 пъти по-скъпо, чак до дюбелите и розетките, чиито стойности доближават над 10 пъти цените на дребно, твърдят от организацията. 

Градските деятели намират и още нереални цени, които всички софиянци ще заплащат обилно – 62 000 лева за скеле, 12 000 лева за унищожаване на балатуми, wireless точки за 10 000 лева и усилвател за ефирен сигнал за 16 354 лева. 

„ Излиза, че цената на ремонта на тази постройка е 1852 лева (950 евро) за квадратен метър, което е покрай ново жилищно строителство. За същите пари, Столичната общината можеше да построи нова качествена постройка на доста по-атрактивна локация, съпоставено със остарялата постройка в автобусния гараж Дружба, споделя Борис Бонев.

Искам пояснения кой е позволил това, тъй като би трябвало да се понесе политическа отговорност, безапелационен е Борис Бонев.

От Спаси София приканват кмета Йорданка Фандъкова да разпореди вътрешна инспекция на ремонта и прилагат план сметка за остонойстяването му. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР