Кадър slavimirgenchev1953.blog.bgМатиас Руст е германец, който е известен с това,

...
Кадър slavimirgenchev1953.blog.bgМатиас Руст е германец, който е известен с това,
Коментари Харесай

На този ден през 1987 г. 19-годишният Матиас Руст минава съветските системи за сигурност и каца на Червения площад

Кадър slavimirgenchev1953.blog.bg

Матиас Руст е немец, който е прочут с това, че на 28 май 1987 година съумява необезпокоявано да кацне на Червения площад в Москва с дребен частен аероплан.

По това време Руст е 19-годишен пилот-любител, само че съумява да прелети дистанцията от Хелзинки (Финландия) до Москва, при прелитането си неведнъж е бил откриван и съпровождан от системата за Противовъздушна отбрана, само че заради организационни проблеми и съвпадане на условия е опознат като личен състезателен аероплан и не е бил свален, което му дава опция да се приземи близо до Кремъл в столицата на СССР.

Съдебният развой против Руст в Москва започва на 2 септември 1987. Той е наказан на четири години престой в трудов лагер с лек режим за безчинство, неуважение на авиационните закони и прекосяване на руската граница. След като изтърпява 432 дни в затвор в Москва, той е пуснат под изискване. Успява да се завърне в Западна Германия на 3 август 1988 година, откакто някогашният външен министър Андрей Громико, в ролята на ръководител на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики, подписва документи за неговото опрощение.

След завръщането си в Германия е осъждан неведнъж за дребни обири и хулиганства. Живее дълго време самичък, приема хиндуизма, има два брака зад тила си, като една от съпругите му е щерка на индийски търговец на чай. Занимава се с разнообразни професионални действия, само че най-после се насочва към преподаване на йога и банкови разбори.

Кадър 
  
 Днес Руст е на 52 години



 

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР