Кадър РБКПоредна трагедия по време на военни учения в Русия.Министърът

...
Кадър РБКПоредна трагедия по време на военни учения в Русия.Министърът
Коментари Харесай

Руският министър на извънредните ситуации загина при учение

Кадър РБК

Поредна покруса по време на военни учения в Русия.

Министърът на изключителните обстановки на Русия Евгений Зиничев почина по време на обучение в сибирския град Норилск. Това заяви през днешния ден неговото ведомство, съобщи ТАСС, представен от Днес.бг.

" С огорчение оповестяваме, че при осъществяване на служебния си дълг, по време на престояване в Норилск на междуведомствено обучение за отбрана на арктическата зона от изключителни обстановки, спасявайки човешки живот, трагично почина главата на МИС Евгений Зиничев ", обявиха от министерството.

Мащабното обучение в арктическата зона стартира през вчерашния ден, като от съветското ведомство оповестиха, че ще бъдат отработени 12 сюжета на очистване на изключителни обстановки по вода и на суша. Подробности за гибелта на 55-годишния военачалник не се оповестяват. Последното известие на пресслужбата на МИС е от 8 октомври, като в него се оповестява, че Евгений Зиничев е в Красноярска област, където в границите на работна аудиенция ще ревизира строителството на новата противопожарна работа в Норилск.

Евгений Николаевич Зиничев оглави Министерството на изключителните обстановки на Русия през 2018 година Той е роден на 18 август 1966 година в Санкт Петербург. От 2006 до 2015 година работи в персоналната защита на президента на Русия, която съпровожда Владимир Путин при работни визити в страната и чужбина.

От 2015 година ген. Зиничев оглавява ръководството на Федералната работа за сигурност в Калининградска област, а година по-късно Путин го назначава за краткотрайно изпълняващ длъжността губернатор на Калининград. Остава на поста единствено няколко месеца и през октомври 2016 година Евгений Зиничев е назначен за зам.-директор на Федералната работа за сигурност.

През декември 2018 година с декрет на съветския държавен глава, Зиничев е назначен за министър на изключителните обстановки и е създаден в чин генерал-полковник.

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести Форум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР