кадър: Отровното трио, фейсбукНов вид протест от неделя. За това

...
кадър: Отровното трио, фейсбукНов вид протест от неделя. За това
Коментари Харесай

Блокади сменят великите народни въстания от неделя

кадър: Отровното трио, фейсбук

Нов тип митинг от неделя. За това стана ясно още в петък, когато един от " Отровното трио " Арман Бабикян, загатна, че ще има смяна във типа демонстрации. 

Блокада се готви за утре на бул. „ Цариградско шосе “

Това стана ясно  от изявлението на Иван Димитров от предприемчив комитет „ Горубляне “, предава Debati.bg. Протестът не е проведен от „ Отровното трио “, а от жителите на Горубляне, които също се включват в общото неодобрение против корупцията в настоящето ръководство на страната. Те имат и съответен повод- решение в тяхна изгода на Конституционния съд от петък.

Жителите на квартала от години стачкуват и блокират от време на време бул. „ Цариградско шосе “ поради несправедливите съгласно тях компенсации, които страната заплаща за парцелите им, когато ги отчуждава за обществени потребности.

Утре жителите на Горубляне възнамеряват да блокират придвижването по булеварда в 16 ч. и да потеглят пешком към центъра на града, тъй че към 18 ч. да могат да се причислят към общия митинг на площад „ Независимост “.

По-рано довечера в митингите се включи и ирландската евродепутатка Клеър Дейли. В 101-вата вечер на национално неодобрение Дейли прикани българите да се борят за страната си, за смяна и за бъдещето си.

Ирландската евродепутатка нашумя с острите си изявления в европарламента за ръководещите у нас.

Тя прикани хората да продължат да стачкуват, с цел да получат избори в този момент. В началото на изявлението си Дейли поздрави протестиращите на български език.

Протестът още веднъж стартира в „ Триъгълника на властта “ под мотото „ Нас не ни е боязън “.


След това протестиращите се насочиха на обичайното шествие до Орлов мост.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР