Кадър НоваОще не е ясно с каква партия ще се

...
Кадър НоваОще не е ясно с каква партия ще се
Коментари Харесай

Кирил Петков потвърди, че с Асен Василев са искали да вземат Екогласност от БСП

Кадър Нова

Още не е ясно с каква партия ще се явят на изборите Кирил Петков и Асен Василев.

Кирил Петков удостовери, че с Асен Василев са правили политически план, до момента в който са били настоящи министри С първо излявление след овакантяване на служебния кабинет икономическият министър Кирил Петков удостовери, че започва политически план с министъра на финансите Асен Василев.

Вчера Емил Георгиев, ръководител на " Екогласност ", която е част от коалиция " Българска социалистическа партия за България " съобщи по Българска национална телевизия, че е имал серия от срещи с Петков, Василев и министъра на образованието. Директно са му предложили да вземат партията против водачески места и обезпечено финансиране, с което действително се разцепва коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Георгиев съобщи, по време на диалозите е станало ясно, че новият план се прави от президентството, съобщи Гласове.

Днес, на журналистически въпрос Петков публично удостовери за диалозите, само че вместо да каже, че са желали надзор върху партията посредством водачески места и финансирне използва ефимизма " желаеме цялостно доверие върху партията "

Петков съобщи, че Дилемата им била, че не могат да записват нова партия, по тази причина се оглеждали къде могат да осъществят концепциите си. „ Условието ще бъде доверете ни се “, разгласи още Петков и удостовери, че е водил диалози с „ Екогласност “, само че изискването към тях било да им се даде цялостно доверие без да имат обща концепция.

Председателят на политически клуб „ Екогласност “ Емил Георгиев заяви в " Още от деня " по Българска национална телевизия, че са били търсени от Кирил Петков и Асен Василев по отношение на нов политически план.

„ Ние бяхме потърсени. Имахме два диалога – първият беше с представител на господин Петков, господин Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, тъй като сме съвременна партия. Но слагат изискване – те да управляват напълно активността на „ Екогласност “. И аз споделих, че диалогът завършва ", съобщи Георгиев.

" Те предложиха и различен вид подпомагане. На другия ден същият този техен представител ми се обади и сподели, че персонално Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му споделих, че няма по какъв начин да се съгласим на нас да ни бъдат препоръчани условия. Оттеглиха желае си да поемат напълно „ Екогласност “. Тогава сложиха настояването да влязат в управлението на „ Екогласност “, тъй като след няколко дни имахме национална конференция “, сподели той.

На нас се предложиха избираеми места. Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат напълно акцията и ще предложат хората. Казаха, че са създали кастинг във всички области, подбрали са 50 души, изясни още той.

Директно зададох въпроса кой спри зад този план, тъй като в общественото пространство се приказва, че президентът е зад този план. Не получих отговор, само че ми се сподели, че зад този план стоят представители на президентската институция, сподели Емил Георгиев.

" Казах, че повече диалози няма да има. С този план е осведомен и министър-председателят. Президентът не стои зад този план, само че негови хора - да ", изрично съобщи Емил Георгиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР