Кадър НоваКамен Донев не възприема като добър пример решението на

...
Кадър НоваКамен Донев не възприема като добър пример решението на
Коментари Харесай

Камен Донев: Не съм като Зуека. Оставам тук, докато умра

Кадър Нова

Камен Донев не възприема като добър образец решението на Зуека да напусне България.

Никога не съм бил притеглен от мисълта да остана някъде отвън България. Много обичам  да пътувам по света, само че постоянно се връщам. Моето място е тук – да се боря, с цел да трансформира себе си и българите. Не съм страхливец, не съм конформист, не съм шушумига, с цел да виждам в профил какво се случва. Оставам тук, до момента в който умра. Борбата ме държи жив ", разгласи пред Нова тв режисьорът Камен Донев като контрапункт на емиграцията на Васил-Василев Зуека. 

„ Съдейки по обстановката у нас, като че ли нямаме доста време и предпочитание да се вгледаме в другите. Това не е добре. А няма какво да се лъжем – живеем в цивилизация, в която има всичко. Изправени сме пред доста изкушения. Най-големите сред тях са алчността и ненаситността – необичайно е за какво човек гълтам повече, в сравнение с му е належащо. И може да си каже „ Стига “, единствено в случай че изтрезнее от тази охота. “, безапелационен е Камен, който потегля на турне из България с новия си театър – „ Възгледите на един преподавател за силата на словото “. А съгласно него хората у нас към този момент са толкоз комплицирани, че даже не знаят на какво да се смеят.

Донев има вяра, че най-важна е „ лечебната отговорност “. „ Когато я усещаш, държиш нещата в свои ръце. Тежко ни, в случай че решим, че сме тук единствено, с цел да живеем, а не с цел да носим отговорност “. Камен не крие, че постоянно е разчитал на интуицията си. И твърди, че културата не е потърпевша от рецесията, тъй като артистите не са служители и админи. „ Културата ненапълно е държавна политика. Но създателите би трябвало да са на открито – по тази причина ги назовавам борци в тежки метеорологични условия. Тогава са щастливи, тогава са същински. Самият аз съм благополучен, когато съм оценен “, сподели той. И добави за наслада на антиваксърите - че нямало потребност човек да е ваксиниран против коронавирус, с цел да отидел на негово зрелище. 

 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР