Кадър: Нова твВсеки 3-ти нарушител на пътя шофира с превишена

...
Кадър: Нова твВсеки 3-ти нарушител на пътя шофира с превишена
Коментари Харесай

Опасно висока скорост: Всеки трети на пътя нарушава ограниченията

Кадър: Нова тв

Всеки 3-ти извършител на пътя кара с превишена скорост. От началото на годината електронните фишове, издадени поради висока скорост, са над 320 000.

Само за последните две денонощия мобилна камера, сложена на ремонтираната права на Околовръстния път в София, е снимала над 200 извършители. Всички карали с превишена скорост, съобщава Нова тв.

Ограничението в този сектор на Околовръстното шосе е 90 километра, а множеството от нарушителите са  натискали газта до към 120 километра в час. И въпреки това да е едно от най-проблемните места, изключително след ремонта на шосето, не е само.

Николай Чолаков слага тахошайби от 7 години. Работи тъкмо в сериозния сектор. Казва, че нарушавания постоянно е имало. Но преди били по-малко.

След ремонта е по-лесно да се форсира, забелязали го и от полицията. И сложили мобилни камери.

1034 камери наблюдават дали водачите карат с превишена скорост. На територията на София имаме 3 стационарни камери и 9 мобилни.

Най-много водачите нарушават рестриктивните мерки на скоростта в София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Санкциите варират, като стартират от 20 лева и могат да стигнат хиляди. Нарушението може да коства и книжката на лидера. За три месеца. 

Междувременно изследвания в границите на акцията " Алкохолът е неприятен водач " разкриха профила на средностатистическия лидер, който сяда зад кормилото пил. Той е на междинна възраст, прочувствено неузрял, културно стеснен и търсещ самоутвърждаване.

Добрата вест е, че жертвите при произшествия, породени в резултат на алкохола, понижават. Ако през 2008 година те са били 45, тази година са 12.

Въпреки това се резервира резистентен процентът на водачите, склонни да карат пили.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР