Кадър: Нова ТвВасил Тончовски – един човек със 100 %

...
Кадър: Нова ТвВасил Тончовски – един човек със 100 %
Коментари Харесай

Мъж със 100% инвалидност влиза в затвора заради лечение с марихуана

Кадър: Нова Тв

Васил Тончовски – един човек със 100 % неработоспособност, потърпевш при злополука преди години. В тежко здравословно положение, той е намерил метод да се лекува - с масло от марихуана. Така при инспекция у него са намерени 55 грама марихуана. Васил твърди, че я употребява за здравна цел, не за търговия. Започва дело. И през вчерашния ден стана ясно, че е наказан по решение на Бургаския областен съд и ще би трябвало да излежи 3 месеца ефикасна присъда. 

" След злополуката одобрих към 2 шепи медикаменти и 2-3 години по-късно, когато открих към този момент маслото от марихуана, изхвърлих всички медикаменти. Започнах да се усещам по-добре и последните 5 години се усещам прекрасно``, съобщи Тончовски в ефира на Нова телевизия.

Той изясни, че е имал болките, когато не е употребявал масло от марихуана.

,,Имал съм месец, в който да не използвам масло и се появява губене на вкус, само че болките не са като началните години. Най-много месец съм издържал без маслото и се връщам отново болкоуспокояващите``, сподели още Васил.

По думите му решението на Бургаския областен съд не е заслужено.

,,Нямам място в пандиза. Искам да се церя. Ако ми прибавят от там нужното масло, дано да ме вкарат``, сподели още той.

Адвокатът на Васил Тончовски Радослав Николов ще апелира тази присъда.

,,Касае се за незначителен случай съгласно нас, за който законодателят е планувал санкция, а не общоприетата алинея 3, по която беше наказан - за държане на опиати. Не ми се коства необичайно решението на съда, защото се касае за огромно количество опиати. Законът би трябвало да бъде прилаган за всички``, сподели Николов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР