Кадър Нова ТвВалери Симеонов направи нещо типично за него и

...
Кадър Нова ТвВалери Симеонов направи нещо типично за него и
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Румен Радев не е над съдебната система

Кадър Нова Тв

Валери Симеонов направи нещо типично за него и нещо, което няма кой да изненада - поредна офанзива против президента. Вътрешните проблеми на новия парламент са задоволително мощни и значими, с цел да се занимава с евродоклада. Утре в паралмента отчетът по-скоро ще бъде употребен като помощно средство за линията, която си е определила всяка политическа мощ. Това сподели в предаването " Още от деня " по Нова Нюз водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Не виждам основният прокурор да е безотговорен. Не мога да приема тези оценки. Моето разбиране е, че тези отчети се пишат по опорките, които се подават от избрани кръгове у нас, които са по-близки до Европейската комисия, съобщи Симеонов.

В отговор на въпрос за какво служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов реши да внесе сигнала до Висшия правосъден съвет с искане за премахване от поста на главния прокурор Иван Гешев, водачът на НФСБ посочи: " Защото той е част от служебното правителство и нямаше по какъв начин да не даде зелена светлина на сигнала на своя сътрудник вътрешен министър ".

Валери Симеонов коментира и размяната на реплики сред президенството и държавното обвиняване поради нахлуването на прокуратурата в населяваната от президента постройка през лятото на 2020 година На всички ни е известна фиксацията на Радев по отношение на Борисов и предходното държавно управление. В това отношение имаме продължение на тази негова политика. Но в последна сметка кой е той, да не би да си фантазира, че е над правосъдната система? В президенството са влезнали въоръжени хора? Те са длъжни да са въоръжени. Така се влиза при нарушител - има правосъдни решения за влизане. Президентът не може да си фантазира, че президентството е някаква мислена абанасова кула, в която той стои, ръководи и никой не може да му дава препоръки. Президентската институция не е недосегаема. Става въпрос за негов консултант, за законови дейности. Така както се влиза за Миню Стайков, по този начин ще се влиза при всички. Аз съм на правилото, че законът би трябвало да е идентичен за всички – по този начин би трябвало да се влиза и в Министерски съвет, в случай че там има някой, който е погазил закона, акцентира Симеонов.

Той показа и упованията си за държанието на " Има подобен народ в новия парламент. Надявам се образованието на Има Такъв Народ в политическата академия да завърши по-бързо, да завърши жалкото и нескопосаното им държание и да осъзнаят, че би трябвало да носят отговорност. Може би ще прибегнат до помощта на БСП и ДПС, няма къде да отидат, съобщи водачът на НФСБ, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР