Кадър Нова твТемата с ваксините Спутник разпали спор в парламента.Даниела

...
Кадър Нова твТемата с ваксините Спутник разпали спор в парламента.Даниела
Коментари Харесай

Гуцанов към Дариткова: България е на първо място по смъртност поради вашата некомпетентност

Кадър Нова тв

Темата с имунизациите " Спутник " разпали спор в Народното събрание.

Даниела Дариткова от ГЕРБ се обърна към Българска социалистическа партия с обвиняване, че лобират за имунизацията " Спутник ". 

" Колегите вляво се гордеят със своята поредност. Те са поредни, когато става въпрос за лобизъм. Тук не става въпрос за геополитика, а за лобизъм чиста проба. Ние ви уведомихме, че има още две съветски ваксини. Тази полемика се организира и е дежавю. Помогнахме на сътрудниците от Българска социалистическа партия да се избавят от лобирането за " Спутник " и дадохме опция да приемем да преговаряме за още две съветски ваксини и за всички измислени, в това число китайски, само че след утвърждение от Европейски Съюз. Нямаме право да използваме други артикули, което не се получили утвърждение от Европейската организация за медикаменти. Аз мисля, че не сте откровени да има бърз достъп до " Спутник ".

Борислав Гуцанов репликира:

" Аз съм изумен, г-жо Дариткова, как говорите по този метод от трибуната. България, която е преди всичко по смъртност над 4,3 %, която е на последно място по имунизиране и има някакъв късмет да се излезе от тази обстановка, в която вие ни вкарахте. 

На последващо място, когато говорите за някакъв лобизъм. 

С кого беше обвързвана " Астра Зенека "? Нима една ваша евродепутатка или по-скоро нейната майка няма нещо общо. Затова доста ви апелирам. Нека пред гибелта на толкоз доста български жители заради вашата непросветеност да не използваме политически изявления, а да вървим напред и да се постараем да създадем нещо положително за българите. "

Дариткова отговори:

" Този парламент беше следизборен. Думите се употребяват за да се вмени виновност или да се търсят дивиденти. Смисълът обаче е да съблюдаваме законите на страната. Има план за решение, който задължава правителството да се преговоря за всички утвърдени ваксини от Европейската организация по медикаменти.

Има ли опция да се обезпечат спомагателни ваксини ще се обезпечат. Ние носим отговорност и я носим с подаване на оставки и отиване на избори. Ние сме най-многобройни и се надявам да бъдем още повече в следващия. Вие дори една оставка не можахте да подадете в символ на отговорност. България ще има задоволително ваксини. Не е редно подправени вести да се разискват в Народно събрание. "



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР