Кадър Нова ТвСделката за продажбата на една от най-гледаните ни

...
Кадър Нова ТвСделката за продажбата на една от най-гледаните ни
Коментари Харесай

КЗК одобри продажбата на Нова телевизия

Кадър Нова Тв

Сделката за продажбата на една от най-гледаните ни малките екрани получи зелена светлина. Очаква се до дни медията да има нов притежател. 

Комисията за защита на конкуренцията позволи на  „ Юнайтед Медия “ С.а.р.л., Люксембург да придобие едноличен надзор върху „ Нова Броудкастинг Груп “  ЕООД и дъщерните му сдружения, както и взаимен надзор върху „ Файненшъл Маркетплейс “ АД, „ Грабо Медия “ АД и „ Атика Ева “ АД, съобщи banker.bg.

По този метод, без никакви спънки " Нова броудкастинг груп " може да стане благосъстоятелност на компанията " Юнайтед груп ", която има БТК и " Виваком ". Припомняме, че братя Домусчиеви получиха правата върху медийната група за 185 млн. евро, само че все още няма публични данни за какъв брой в този момент продават малкия екран.

Комисията приема, че " концентрацията няма да докара до определяне или усилване на господстващо състояние. Следователно, договорката не би могла да породи антиконкурентни резултати, изразяващи се в доста възпрепятстване на конкурентната среда на съответните пазари и следва да бъде абсолютно позволена ", се споделя в решението.

От него излиза наяве, че главният съперник на Нова телевизия - бТВ, е изразил отрицателно мнение по договорката, имайки редица съображения за отрицателни последствия върху пазара, изключително като се има поради, че " Юнайтед партнърс " е притежател и на БТК, който е състезател и на терена и на разпространението на малките екрани, на рекламния пазар и на пазара на разпръскването на сигнали посредством цифрово наземно радиоразпръскване.

Освен това от бТВ споделят, че от една страна групата на Нова е участник на пазара на разпространяването на телевизионни стратегии към платформените оператори на територията на страната, откъдето идват и съвсем 40% от нейните доходи. От друга пък - БТК (Vivacom), е един от най-големите купувачи на същия този пазар. Тези обстоятелства, съгласно бТВ, ще доведат до евентуална централизация, която може да ограничи достъпа на съперниците на Нова на пазара на разпространяване на телевизионни стратегии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР