кадър Нова твПри студено време коронавирусът може да се задържи

...
кадър Нова твПри студено време коронавирусът може да се задържи
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: При студено време, SARS-CoV-2 може да стои във въздуха 3-4 часа

кадър Нова тв

При студено време коронавирусът може да се задържи във въздуха 3-4 часа, по тази причина е значима хигиената, значимо е да се почистват всички повърхности. Това разяснява проф. Радка Аргирова пред Нова тв, предаде .

Въпреки изменчивостта си, Ковид 19 има постоянна генетична конструкция – с цел да може да разчитаме на ваксина. Не се тормозете, че има несъгласие в това, което споделям – че хем има разновидности, хем резистентност. Само коронавирусите имат място, което е непоклатимост, изясни проф. Аргирова.

Аргирова подсети и, че преди 2 дни The New York Times разгласява данни, че антителата против ковид може да съществуват с години. Тя обаче добави, че се чака материал с научни данни.

За смъртността в България – извънредно става въпрос за организация в здравната система и навременното лекуване на тежките случаи, безапелационна е Аргирова.

Не е ясно дали коронавирусът би протекъл по-тежко, в случай че си болен и от грип. Нямаме задоволително опит, сподели проф. Аргирова.

Професорът съобщи и друго – при студено време, SARS-CoV-2 може да стои във въздуха 3-4 часа. Затова е значимо да се чистят повърхности. В научната литература обаче се приказва за сред 6 и 8 метра разстояние при аерозолите с ковид – т.е. не може да вървят с километри.

Аргирова е безапелационна и, че кучетата, котките и норките може да придвижват ковид, може и да боледуват от него.

За антигенните проби професорът съобщи, че антигенните проби са с сензитивност сред 83% и 97%. Трябва да е твърдо над 95%, с цел да се одобряват като доказателство за " четене " на епидемиологичната картина, сподели Аргирова.  И предвижда, че в средата и към края на декември ще има към този момент спад на новозаразените .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР