Кадър Нова твПрез 2017 г. договорът на България с международната

...
Кадър Нова твПрез 2017 г. договорът на България с международната
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Евротрансплант ни отказа, защото нямаме достатъчно донори на органи, в момента се работи по проблема

Кадър Нова тв

През 2017 година договорът на България с интернационалната Евротрансплант беше преустановен, защото ние употребяваме услугата, само че не разполагаме с задоволително донори. Затова работим по казуса, сътвори се стратегия за определяне на донори, сътвориха се структури към регионалните лечебни заведения с координатори по донорство и надлежно сега се създава разпоредба, която до две седмици ще  бъде реалност, която освен дефинира отговорностите на тези координатори, само че и прецизира финансовите взаимоотношения. Това разяснява проф. Генчо Начев пред Нова тв.

За в този момент всички транспортни разноски при донорска обстановка се поемат от Министерство за опазването на здравето. 

" Вярно е, че работата на лекарите не е почтено заплатена, само че при донорството най-съществен е човешкия фактор. Има лечебни заведения, в които координаторите съумяват да открият по 7-8 донора, да беседват с околните и да вземат тяхното единодушие за подаяние, а има лечебни заведения, които не са показали нито един подобен случай. Затова споделям, че съществена е ролята на човешкия фактор ", изясни професорът.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР