Кадър: Нова твПоп-фолкът посегна към литературната класика. Пионер се оказа

...
Кадър: Нова твПоп-фолкът посегна към литературната класика. Пионер се оказа
Коментари Харесай

Поп-фолк певицата Антонина: С песните си целя да накарам хората да мислят

Кадър: Нова тв

Поп-фолкът посегна към литературната класика. Пионер се оказа певицата Антонина, която възпя стихове на поета Никола Вапцаров. Това провокира скандал в обществените мрежи. Адвокати пък ще сезират Министерството на културата за нарушени авторски права, съобщи Нова тв.

Слава посредством скандал или обич към поезията?  Какво предизвика младата певица да избере стихотворението " Прощално " на Вапцаров за своята нова ария ?

„ Целият план цели да накара всички нас да се замислим за табутата в обществото ни, има ли такива и за какво. Засягам публични проблеми, като ги окарикатурявам. Така карам хората, до момента в който се забавляват, да мислят за много съществени неща.  Винаги залагам на това да накарам хората да мислят – това е моята концепция ”, сподели в „ Здравей, България ” Антонина.

„ Ако казусът е, че песента е поп-фолк, тогава разбирам. Но не виждам за какво да е проблем. Ако бях направила същата ария под акомпанимент на пиано и цигулка, щеше ли да има проблем ”, попита певицата.

Тя сподели още, че не е целяла да обиди никого, тъй като в обществените мрежи имаше и такива изказвания.

„ В клипа няма порно и това не е кючек. Избрах „ Прощално ”, тъй като това е паметно негово стихотворение. В него има доста обич, а и доста пристрастеност. Така успяхме да вкараме и друго табу в плана. Има тънка еротика, тъй като стихотворението е доста буйно ”, разясни още певицата.

Темата разяснява и поетесата и публицист Маргарита Петкова.

„ Разбирам евтиния пиар, на който залага това момиче. Това нападателно предпочитание да влезеш в устата на хората е недомислие. Социалните мрежи я направиха известна ”, разяснява тя.

„ Еротиката е пошла, когато я правиш като декор на стихове, написани преди да разстрелят този, който ги написа. Посягането към класиката с нечисти планове е зло. Трудно е да се ограничи, тъй като сме народна власт. Редно е да няма ограничавания, само че да има наказания ”, счита Маргарита Петкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР