Кадър Нова твПомня, че проф. Асен Балтов ми звънна вечерта

...
Кадър Нова твПомня, че проф. Асен Балтов ми звънна вечерта
Коментари Харесай

Проф. Габровски се разплака заради доброволец в Пирогов - момче, израснало в социален дом

Кадър Нова тв

Помня, че проф. Асен Балтов ми звънна вечерта на първия случай. Каза ми: Първият случай е при нас, идвай. " Пирогов " трябваше да остане чист от ковид, с цел да е свободен за жителите, само че уви първият случай беше при нас. Още същият ден и брачната половинка му беше при нас. Изведнъж проектите трябваше да се трансформират. Това съобщи в предаването " Карай напряко " по Нова телевизия зам.-директорът на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ и зам.-председател на Българския лекарски съюз проф. доктор Николай Габровски, написа вести.бг.

" Чуваше от началото, че това е елементарен грип. Лека, по лека истината се оказа друга - страховито друга. От сътрудниците ми в чужбина стана ясно, че ситуацията е ужасно ", сподели още той. 

" Радвам се, че се взеха съществени ограничения, в този момент живеем по-спокойно, точно поради строгите ограничения от преди 2-3 седмици. Ще имаме по 100 случая дневно от ковид, ако не съблюдаваме обществена дистанция и карантина. Няма здравна система, която да издържи ", разкри зам.-директорът на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “. 

" Опитът в Европа сподели, че ние сме взели положителни ограничения. Да, предстоят ни смъртни случаи, рецесия и компликации, само че би трябвало да се оправим ", заяви зам.-директорът на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “. 

" Простите решения не са реалистични. В действителния живот нещата седят по друг метод. Голяма част от специалистите в разнообразни области, които се изрекоха желаеха утвърждението на държавното управление.Тъжната истина, че огромна част от тези хора, които дават генерални решения, сигурно не са виждали обречен на смърт от дихателна непълнота човек ", съобщи проф. Габровски. 

" Има доста хора, които желаеха да се потвърдят. Ако бяхме тръгнали след препоръките на избрани хора, щяхме да си задаваме въпросът, за какво имаме толкоз трупове ", сподели още зам.-шефът на " Пирогов ". Габровски отхвърли да каже, че това са думи за Медицинския съвет към Министерски съвет.

" Случаите растат осезаемо. Не мога да кажа на какво се дължи това. Общият брой нараства, същото се случва и с тежките случаи ", разкри проф. Николай Габровски.

" Лошото за пациентите настава след първите признаци. Вирусът се развива бързо при възрастните хора - това, което видях да се случва с белия дроб е притеснително. Повечето от тези случаи приключват съдбовно ", разяснява той. 

" Много хора ще се откажат от специалността доктор - никой не може да свикне с всекидневното транспортиране на трупове ", безапелационен бе професорът. 

" Ген. Мутафчийски е лицето на битката против ковид в България, само че зад него са доста хора - държавното управление и огромен екип лекари ", съобщи проф. Габровски. 

Накрая на диалога проф. Габровски се разплака поради добрината на момче от 11 клас, израснало в обществен дом, което е декларирало, че желае да мие пода на " Пирогов " непринудено.  " Хората, които са минали през компликации, знаят, че не може самичък - не става. Това момче знае, че не можем да се оправим сами. Хората, които са имали компликации в живота са по-склони да оказват помощ. Затова и момчето ни оказва помощ ", приключи зам.-шефът на Пирогов. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР