Кадър Нова твПод плавателния канал в Белослав да бъде изграден

...
Кадър Нова твПод плавателния канал в Белослав да бъде изграден
Коментари Харесай

Тунел като в Лондон под Темза ще правят в Белослав, обяви кметът

Кадър Нова тв

Под плавателния канал в Белослав да бъде построен тунел. По тази амбициозна концепция Община Белослав работи интензивно от известно време, като построяването на подземното съоръжение  е изцяло реалистично да се случи в идващите години. Това разкри пред Дарик кметът на Белослав инж. Деян Иванов.

Ако бъде изработен, тунелът под фериботната линия би бил първото сходно оборудване у нас. Според инж. Иванов, сходни тунели има под река Темза в Лондон.

Бъдещият тунел в Белослав ще бъде с дължина от към 2 км. Предвижда се да минава под най-тесния сектор на канала, където дистанцията сред крайбрежията е 720 метра.  Входовете към подземното оборудване ще са на по към 700 метра от водата, като няма да се постанова отчуждаване на парцели, изясни белославският кмет.

Тунелът ще минава на най-малко 6-7 метра от дъното на канала Варна-Девня, който е бездънен 12.5 метра. Ще е с височина към 7 метра и съвсем толкоз широчина, като пътят ще разполага с 2 ленти. Предвижда се да има осигурителна тръба, която ще се употребява при спешни обстановки, сподели още инж. Иванов, който е квалифициран експерт по „ Експлоатация на пристанища и флота ". 

През юли тази година се чака да приключи предпроектното изследване за тунела. След това може да стартира и проектирането. Все още не може да се каже по кое време може да стартира действителното строителство и какъв брой тъкмо би коствало.
Проучването на кметската администрация в Белослав стартира преди повече от 3 години, поради потребността от нова връзка сред двата бряга в Белослав, който е разграничен на две от плавателния канал Варна – Девня. Разгледани са били и два разновидността за създаване на мост над канала. Подобни уреди обаче биха коствали много повече от прокопаване тунел. При съблюдаване на условията за надолнище, при 700-800 метра широчина в най-тясната част на канала мостът над него би трябвало да е с размерите на Аспаруховия. Повдигащ се мост също не е сполучлив вид, защото при настоящия корабен трафик в канала би трябвало да стои вдигнат за към 8 часа сумарно дневно.  
Годишната прехрана на фериботната линия в Белослав е 1,4 милиона лв., като с всяка минала година се усилва.  При съществуване на тунел курсовете на ферибота, които в този момент са през 10 минути, ще бъдат разредени. Плаващата платформа ще служи и като авариен вид при спешна обстановка в тунела. Годишно фериботът в Белослав транспортира към половин милион коли и към 130 хиляди пасажери.     

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР