Кадър Нова твНово огнище на свинска чума има във Видин.

...
Кадър Нова твНово огнище на свинска чума има във Видин.
Коментари Харесай

Ново огнище на чума във Видин: Хората са уплашени, крият си животните

Кадър Нова тв

Ново огнище на свинска чума има във Видин. В момента на мястото към този момент има пристигналил фадроми и експерти, които се готвят да унищожат животните на хората. Първото прасе, умряло от чумата във Видин е на Янко, който го е намерил мъртво в петък, споделя Нова тв.

Направи ми усещане, че спря да се храни, отслабна и постоянно лягаше. За първото прасе търсих ветеренарин доктор, само че никой не ме взе на съществено, споделя Янко.

" Ние гледаме свине, с цел да се прехранваме с тях, да имаме стока. Сега като стана по този начин, към този момент няма да се занимаваме с това ", разяснява брачната половинка му.

" Започваме евтаназия по човечен начен на всички свине в 3-километрова зона. След това ще създадем стерилизация на всички дворове, пътища и техника ", разяснява доктор Адриян Данков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните.

Трудно е да се дефинира броя на прасетата в квартала. Хората са уплашени и крият животните. Имаме цялостното подпомагане на локалните органи, добави той.

Към момента близката свинеферма, където се отглеждат близо 4000 свине не е наранена от заболяването. Оттам непрекъснато изпращат проби за надзор. Вчера са взети 55 кръвни проби от всички индустриални пространства. Ако са негативни, продължаваме контрола посредством проби, изясни лекарят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР