кадър Нова твНовият щам не бива да плаши хората, които

...
кадър Нова твНовият щам не бива да плаши хората, които
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Преболедувалите К10 са защитени срещу новия щам

кадър Нова тв

Новият вариант не трябва да плаши хората, които към този момент са преболедували К19. Те имат отбрана и срещу новия вид. Това разяснява в ефира на Нова тв проф. Андрей Чорбанов.

По думите му генофондът е значим за това какъв брой ще се популяризира новият вид на ковид в другите райони. Това, че той се популяризира във Англия, не значи, че толкоз бързо ще се популяризира и у нас, счита той.

„ Това, че този вирус е по-заразен във Англия, изключително в южната част, това, че в този генофонд има толкоз огромна смъртност не значи, че ще бъде същото у нас. Никой не може да каже дали ще се вдигне процентът умряли от новия вид на Коронавирус. Изобщо не можем да кажем дали у нас ще се популяризира толкоз доста като във Англия. Той се трансферира в Белгия да вземем за пример. Но не чуваме нищо за Португалия, Испания ”, разяснява проф. Чорбанов.

" Имаше спор дали децата или възрастните заразяват повече. Аз съм на мнението, че децата не заразяват повече. Когато децата са вкупом в стаите, и в случай че има болест, може елементарно да се създадат проби на учениците и учителите ", добави специалистът.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР