Кадър Нова твНие говорим за европрограми. С тези милиарди, които

...
Кадър Нова твНие говорим за европрограми. С тези милиарди, които
Коментари Харесай

Елена Йончева: В България се създава герберски капитализъм, а не реална икономика

Кадър Нова тв

Ние приказваме за европрограми. С тези милиарди, които се наляха в България, в тези 10 - 12 години трябваше да се трансформира в прелестно място за живеене. Вместо това българското село умира. Всяко десето българско село изчезва или е с под 10 поданици. Когато отидете в магазина 80% от зеленчуците и плодовете не са български. Преди няколко дни бяхме в Родопите. Там 80% от картофите към този момент не са български, те са немски. Защо се случва всичко това? Ще ви дам съответни числа. За миналия програмен интервал в селското стопанство са наляти 7 милиарда евро. Тези средства, 70% от тях, са изразходвани от под 100 компании - това е доста значимо, тъй като вместо да се дават на дребни и междинни производители, вместо да се дават на млади фермери, вместо да се съживява селото, с тези еврофондове се облагодетелства дребен кръг от компании. Това разяснява Елена Йончева в утринния блог на Нова тв.

Аз желая да реагилам доста бързо за цифрите, намеси се Мария Габриел. Благодаря за комплимента, че сме съумели да защитим заслужен бюджет за селсското стопанство в България. До този миг над 94 000 български стопанства са получили заплащания, от които над 61 000 стопанства са получили под 5 000 евро. За същия интервал 2007 - 2013 година над 5 000 млади аграрни стопани са почнали да упражняват тази специалност. Осигурила се е опция на над 560 души, живеещи в селските региони да се възползват от усъвършенствани остовни услуги. И най-после над 4 900 аграрни стопани получиха помощ за агроекологични ограничения. Но има нещо, за което съм съгласна с госпожа Йончева - 20% от земеделците получават 80% от директните заплащания, разяснява Габриел.

В България се основава герберски капитализъм, а не действителна стопанска система с тези евросредства, разяснява Йончева. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: