Кадър Нова ТвНаш епидемиолог обяви какво трябва незабавно да се

...
Кадър Нова ТвНаш епидемиолог обяви какво трябва незабавно да се
Коментари Харесай

Епидемиолог: Много е важно сега да се въведат някакви мерки, в момента няма почти никакви

Кадър Нова Тв

Наш епидемиолог разгласи какво би трябвало неотложно да се предприеме в борбата против ковид.

„ Към днешна дата умират по 50 души дневно, което е извънредно огромен брой. Това, което вършим през днешния ден, се отразява на заболеваемостта, само че визира смъртността със закъснение от няколко седмици. Много е значимо в този момент да се вкарат някакви ограничения. В момента няма съвсем никакви ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина  д-р Петър Марков.

По думите му за ограничение на разпространяването на инфекцията би трябвало да има строго управление на носенето на маски на закрито и наличието на  масовите мероприятия, провеждани на закрито, да бъде единствено със здравен документ, както е предложи преди няколко дни основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев.

„ Спрямо останалите страни в Европейски Съюз по индикатор смъртност сме доста по-напред даже от втория в класацията – Гърция ”, акцентира той. Причините за това са няколко. Едната е доста ниското равнище на имунизация. Втората – фактът, че възрастните хора, които са рискова група, не са допре покрити от позиция на имунизацията.

„ В България хората, които попадат в рискови групи, не са добре обхванати от имунизационния развой ”, съобщи той.

1745 новозаразени с COVID-19 у нас - 7,02% от тестваните

Д-р Марков беше безапелационен, че би трябвало да се вземат по-строги ограничения за ограничение на болестта. „ Колкото по-рано, толкоз по-добре ”, акцентира той.

По отношение на здравните служащи, които работят с рискови групи хора, той беше безапелационен, че те би трябвало да бъдат имунизирани. „ Имунизацията им е част от това те да оферират  безопасна услуга на заболели и уязвими групи от популацията. Това е доста значимо да се направи. Това не е въпрос на тяхно персонално здраве. Когато те съставляват риск за пациентите си – това не е позволена обстановка ”, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР