кадър: Нова твКаква е ситуацията с вируса в Германия. Ето

...
кадър: Нова твКаква е ситуацията с вируса в Германия. Ето
Коментари Харесай

Д-р Кирил Зиновиев: Много хора помислиха, че вирусът не е опасен и през лятото започнаха да се събират и да не спазват дистанция

кадър: Нова тв

Каква е обстановката с вируса в Германия. Ето какво споделя експертът:

В борбата против ковид Германия залага най-много на локдауна. Водещата европейска стопанска система мощно ограничи публичния си живот до 10-ти януари, само че в това време се готви за старта на имунизацията. 

Вчера математикът на Националния действен щаб професор Николай Витанов сподели в студиото на „ Събуди се “, че спрямо Германия, България е по-добре. Каква е обстановката в Германия?

„ Ситуацията в Германия е напълно друга от тази първоначално. Ние имаме една голяма вълна от нови инфекции и всичко зависи от въздействието на публичното мнение. Върху немските политици то е голямо. През пролетта страната се оправи отлично, тъй като локдаунът беше натрапен бързо. Много хора помислиха, че вирусът не е рисков и през лятото започнаха да се събират и да не съблюдават отдалеченост “, споделя доктор Кирил Зиновиев.

Той прибавя, че мекият локдаун през ноември месец не е оправдал упованията.

„ Германия постоянно е била скептична към имунизациите. Проучвания демонстрират, че 50% са подготвени да се имунизират. След тази втора вълна обаче техният брой се усилва “, добави експертът.

Той изяснява, че е нужно минимум 75% от популацията да бъде имунизирано, с цел да има някакъв резултат. Според него имунизацията, която е животоспасяваща не трябва да се подценява поради обособени случаи. Лекарите, които ще се вършат имунизациите ще получават по 120 евро на час, прибавя експертът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР