Кадър Нова твИзмама схема с кредити от чужбина. Мошеници примамват

...
Кадър Нова твИзмама схема с кредити от чужбина. Мошеници примамват
Коментари Харесай

Страховита измама с изгодни кредити по интернет: Ето как примамват потърпевши с ниски лихви, а те заборчняват главоломно

Кадър Нова тв

Измама скица с заеми от чужбина. Мошеници примамват в интернет пострадалите, като се показват за чиновници на несъществуващи банки. Предлагат им бързи заеми с ниски лихви. Колко елементарно е да попаднеш в клопката им споделя екип на „ Здравей, България ”.

Парите се отпускат от френска банка в целия свят - най-малко съгласно обявата. Илия Борисов от чирпанското село Свобода кандидатства, с цел да погаси остарели отговорности. След два дни получава имейл, че е утвърден. Само против персонална карта, без да потвърждава приходи. Той чака да му преведат обещания заем от 30 000 лева

Преди това обаче би трябвало да заплати такса, с която би трябвало да се платят прехвърлянията. Става въпрос за 724 лева Получава второ известие, че би трябвало да заплати още един път тази сума, с цел да получи прехвърлянето си. Следва още известия за още два такива превода.

Искат и пари за застраховка на заема. Илия ги превежда  по сметка на жена от Украйна, само че не получава и стотинка от обещаните 30 000 лева Така два месеца, до момента в който схваща, че е станал жертва на машинация и че френската банка в действителност не е банка, а скица за машинация. От октомври до ноември той е превел 3600 лева Все още Илия не е подал тъжба в полицията, само че счита да потърси правата си. 

Жертва на същата лъжлива скица става и Станислав Бориславов от Банско. В случая мнимите чиновници на френската банка се свързват с него посредством Фейсбук. Предлагат му заем от 50 0000 евро - и в този случай единствено против персонална карта. И той като Илия подписва подправен контракт за заем и стартира да чака парите, които по този начин и не идват. Искат му пари за прехвърлянето. Първата му вноска е 250 евро, по-късно 850 евро, само че до момента не е получил нито стотинка. И по този начин близо два месеца. Дори получава закани, че в случай че не преведе парите, ще си има работа с полицията.

Така Станислав изпраща 2300 лева, а в този момент би трябвало да ги връща, тъй като и тях е взел на заем. Все още не е подал тъжба в полицията, само че оттова подозират, че става въпрос за класическа лъжлива скица. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР