Кадър: Нова ТвЕдва ли ще се стигне до наказателна отговорност

...
Кадър: Нова ТвЕдва ли ще се стигне до наказателна отговорност
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Забравете за наказателна отговорност за кражбите около къщите за гости

Кадър: Нова Тв

Едва ли ще се стигне до наказателна отговорност за притежателите на псевдо къщите за посетители, въпреки че по тези проблеми могат да бъдат приложени текстове от Наказателния кодекс. Ще има някакви корекции, връщане на пари и до такава степен.

До тази скептична обща констатация доближиха в утринния блок на Нова телевизия Тихомир Безлов, който е специалист по сигурността към Центъра за проучване на демокрацията, и Юлиана Николова, която е шеф на портал " Европа ".

Според Безлов къщите за посетители не са донесли изгоди за околния бизнес в обитаемоте места и цялостният резултат е, че има пропуснати изгоди за обществото, защото не се основава занаят за локалните и облагите са единствено за малко на брой, а в действителност размерът на европарите е великански, в случай че се сравнят с бюджетните средства на дребните общини.

Експертът открои казуса с успеваемостта на харченето на парите от оперативните европейски стратегии, които потеглиха още при започване на века с предприсъединителните фондове, към които са изникнали и доста консултанти, пристигнали от държавната администрация.

" Правят се къщи, игрища и плувни басейни в села с по 100 души население. Строят се къщи за посетители, които в никакъв случай не се отключват ", установи казуса Безлов.

По думите му оперативните стратегии, по-голямата част от които са финансирани с европейски средства, са конструирани корупционно, т. е. доста стеснен кръг хора се възползват от парите от европейските фондове.

Запитан в тази връзка за бъдещия европейски основен прокурор, чиято съществена задача ще бъде битка със злоупотребите с пари от европейските фондове, Безлов посочи, че мощно се преувеличава ролята на европейския основен прокурор, защото българските служители на реда и дознатели ще събират доказателствата, а делата ще минават през българските съдилища.

Според Юлиана Николова българските данъкоплатци ще платят на Европа за виновниците за подправените къщи за посетители. Тя напомни делото " САПАРД ", по което в Германия има ефикасни присъди и хора, лежали в пандиза, до момента в който в България делото беше забатачено и по този начин и никой не понесе наказателна отговорност за гигантските обири.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР