Кадър Нова твДумата бедност е относителна. Има няколко институции определят

...
Кадър Нова твДумата бедност е относителна. Има няколко институции определят
Коментари Харесай

Владимир Каролев пред Нова тв: Положението в България с бедността не е толкова бомбастично! Тя може да се пребори само по един начин

Кадър Нова тв

Думата " беднотия " е относителна. Има няколко институции дефинират линията на беднотия - Световната банка и Европейската статистическа работа. Когато гледаме техните интернационалните проучвания, ще забележим, че данните на КНСБ въобще не са правилни. Например в България през 2018 година работещите небогати сред 18 и 64 години са 10,1% по отношение на 9,4% приблизително за Европейския съюз. Това разяснява Владимир Каролев в студиото на Нова тв.

Според Световната банка пък в случай че живееш с под 54 $ дневно си безпаричен. Но желая да кажа, че това не значи да го обърнеш в левове и да получиш 86 лв. дневно. Те имат поради каква е инфлацията за една страна. Много малко са действително бедните хора в България - това са хора на минимални пенсии и нямат фамилии, които да ги поддържат или хора с толкоз ниска подготовка, че не могат изобщо да си намерят работа, разяснява Каролев. 

Бедност не може да се бори посредством преразпределение. Бедност се бори с подготовка и обучение, разяснява той. 

Хората, които са в действителност доста небогати в България, съгласно Световната банка, да 1,9%. А в Румъния са 5%. Тоест у съседката ни казуса е много по-силен, заключи Каролев. 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР