Кадър Нова твБившият американски президент Доналд Тръмп е получил пушка

...
Кадър Нова твБившият американски президент Доналд Тръмп е получил пушка
Коментари Харесай

Дейли мейл: Тръмп получил от Борисов подарък за 8500 долара

Кадър Нова тв

Бившият американски президент Доналд Тръмп е получил пушка кремъклийка като подарък от експремиера на България Бойко Борисов. Това твърди " Дели мейл ".

" През 2019 година, по времето когато към момента беше държавен глава на Съединени американски щати, Доналд Тръмп и неговият държавен секретар Майк Помпео, а също и първата дама Мелания Тръмп, са получили дарове в размер на над 120 000 хиляди $ от задгранични водачи, гостуващи им в Съединени американски щати, или при техни визити зад граница ", написа английското издание, представено от " Банкер ". То се базира на данни от отчет по тематиката във Федералния указател на Съединени американски щати, изработен публично притежание през вчерашния ден.

Сред подаръците е кутия за бижута от същинско сребро, поднесена от английската кралица Елизабет Втора на брачната половинка на Тръмп - Мелания. На Доналд Тръмп пък кралицата подарила комплект за писане и съкратената версия на копие от първото издание на " Втората международна война " на Уинстън Чърчил. По време на визитата си във Англия през 2019 година Тръмп е получил и два револвера като подарък.

През същата година тогавашният български министър председател Бойко Борисов подарил на Тръмп пушка кремъклийка от епохата на Османската империя, оценена на 8500 $. Чешкият министър председател Андрей Бабиш пък е дал на Тръмп револвер чешко произвеждане на стойност 710 $

Тръмп е получил и бронзова статуя на арабски кон от престолонаследника на Бахрейн на стойност 7200 $ и статуетка на арабски орикс от злато, оникс, смарагди и диаманти на стойност 6300 $ от емира на Катар. Президентът на Египет пък подарил рамка за фотоси с изображението на Тръмп от драгоценен метал от едната страна и герба на Египет от другата на стойност 4450 $. А президентът на Виетнам дал на Тръмп негово изображение върху особено стъкло, оценено на 5200 $.

Всички тези дарове се предават от американските представители в Националния списък, съгласно разпоредбите на Съединени американски щати. Незаконно е те да задържат за себе си получените скъпи дарове, без да ги купуват, и в случай че сходно нещо се случи, то може да се стигне до санкция.

Сред нещата, които пък първата дама е получила през 2019 година, има диамантени обеци на стойност 470 $ от чешкия министър председател, лакирана кутия с японски претекстове и подписана фотография от императрицата на Япония на стойност 1130 $, перлени обеци на стойност 2600 $ от брачната половинка на тогавашния японския министър председател Шиндзо Абе, перлени обеци на стойност 700 $ от брачната половинка на австралийския министър председател. Мелания също е трябвало да съобщи на архива подаръците.

Любопитното е, че Помпео пък е получил японско уиски по време на аудиенция в Япония през юни 2019 година за срещата на върха на Г-20, извършена там. Бутилката е коствала 5800 $ и се оказва, че в този момент тя липса от архивите и е почнало следствие по случая. Представител на Помпео съобщи, че някогашният държавен секретар въобще не е знаел за въпросния подарък и че никой не се е свързал с него по отношение на следствието на изчезналата бутилка.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди  0  1(преди 10 минути) Рейтинг: 39151 | Одобрение: -4214 Случката с изчезналото шише ми хареса, и ЦРУ-то не могат да го открият  Ухилен  1  0(преди 13 минути) Рейтинг: 25053 | Одобрение: 7698 ПлатиЛИ съдебномедицинска експертиза (ние) пушката на Тръп, щото Бойче не ги е извадил от джоба си.  Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР