Кадър Нова тв Възелът "Иванчева" продължава да се заплита. Започнаха

...
Кадър Нова тв Възелът "Иванчева" продължава да се заплита. Започнаха
Коментари Харесай

Възелът Иванчева продължава да се заплита. Инвеститори ще съдят общината


Кадър Нова тв

Възелът "Иванчева " продължава да се заплита. Започнаха да приказват още вложители, чиито планове престояват в кабинета на задържаната кметица на "Младост ".

"Смятаме да съдим общината ", съобщи за "Събуди се " по Нова тв Валентин Захариев, притежател на земя в регион "Младост ", който от 20 години пробва да построи постройка там.

"Искаме да изградим това, което е допустимо съгласно градоустройството. Става дума за 6-етажна постройка. Това не е зелен регион, не е междублоково пространство, а е празно място ", разясни юристът на притежателите Стоян Митков.

Митков и Захариев обявиха, че поради бездействието на Иванчева и забавянето на техен капиталов план е била сезирана комисия от Столична община, която да прегледа скандалния случай. "Обещаха, че в период от една седмица казусът ще бъде завършен. Но съвещанието беше в края на януари. И до момента - нищо ", обявиха недоволните.

"Главният проектант на София е издал позволение за градеж, а госпожа Иванчева декларира: "Не искам, аз ще го ревизирам ". Тя нито има пълномощията, нито потенциала да го направи това ", допълниха те.

Валентин Захариев съобщи, че не е имал СРС-та, с цел да потвърди правотата си по отношение на Иванчева, само че е реалност - неустойки понася както той като притежател на терена, по този начин и вложителят. И вредите се натрупат в продължение на доста години.

Пиарът на община "Младост " Петър Кърджилов съобщи пред кореспондент, че плануваните здания за застрояване са в парк "Въртопо ", само че от студиото незабавно възразиха, че това не е парцелът на Валентин Захариев. Кърджилов обаче настоя, че Иванчева е бранила парка дружно с всички жители, които са упорствали да се резервира "Въртопо " в действителния му тип.

"Кърджилов е отишъл на светофара, взел е един проект, само че въобще няма концепция какво демонстрира. Той сочи общински терени, а нашето място въобще няма допир с тях ", съобщи засегнат Захариев.

Адвокат Митков бе безапелационен, че в пряк ефир пиарът на Иванчева манипулира обстоятелства и намерено съобщи: "Ние чакаме 20 години за това строителство! Имаме и позволения, всичко... Пиарът на общината споделя, че госпожа Иванчева като излезе, ще види по какъв начин стоят нещата. Но да ви дам един образец - госпожа Иванчева като кмет издава акт за раждане. Тя ревизира ли на място дали детето е родено. "От мен всичко зависи и никой не може да ми каже нищо " - това е нейната позиция ", безапелационен бе юристът.

"Всичко е съзнателно! Явно и ние отиваме на съд. 66 000 лв., още 16 000 лв.... загуби. Това са доста пари. Ще се съдим! ", съобщи най-после Валентин Захариев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР