Кадър Нова твЦената на електронната винетка за леките коли ще

...
Кадър Нова твЦената на електронната винетка за леките коли ще
Коментари Харесай

АПИ с невероятна новина за всички шофьори! Догодина дневната винетка ще е по-евтина дори от

Кадър Нова тв

" Цената на електронната винетка за леките коли ще бъде същата, каквато е и сега, а точно - 97 лв. ". Това съобщи за " Здравей, България " инженер Светослав Глосов, член на управлението на Агенция " Пътна инфраструктура ". 

По думите му след въвеждането на електронната система още веднъж ще има дневни винетки, които безусловно ще костват стотинки. " Ще костват малко повече от средноаритметичния резултат 97 лв. делено на 365 дни, само че все още не мога да кажа каква тъкмо ще е цената ", разяснява той.

Електронните стикери за пътуване ще бъдат въведени до две години, когато проработи тол системата. Ще можем да си ги купуваме през таблет и смарт телефон. Те ще важат 12 месеца от датата им на издаване. Ще има и дневни винетки. 

" След като сте си заплатили винетката, номерът на колата ви ще бъде въведен системата. Ако нямате опция да си закупите стикера сами онлайн, ще можете да го сторите във всеки пункт, в който и сега се продават винетки, и вашите данни ще бъдат въведени в електронната система ", разяснява Глосов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР