Кадър Нова тв Проблемът с лифта е икономически и той

...
Кадър Нова тв Проблемът с лифта е икономически и той
Коментари Харесай

Каракачанов: Зелените протестиращи лъжат за Банско


Кадър Нова тв

Проблемът с лифта е стопански и той би трябвало да бъде решаван, акцентира вицепремиерът

„ Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин ", искрено лъжат. Няма опция да се застроява нещо друго, с изключение на втората кабинка над Банско”, съобщи в „ Здравей, България” по Нова ТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той разяснява решението на държавното управление, с което се даде зелена светлина за построяването на втори кабинков въжен превоз над Банско и митингите, които последваха по-късно „ за” и „ против” това решение.

"Проблемът с лифта е стопански и той би трябвало да бъде решаван. Ако нямаше безусловно безсмислено опониране против този план, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два ", съобщи Каракачанов.

„ На хората от Банско и на хората от целия район на Пиринска Македония им омръзна една хрупа хора да приказват от тяхно име и „ да се грижат за техните интереси”, сподели още той.

„ На хората в региона на Банско им писна. И защото години наред не са чувани и защото години наред хората от жълтите павета могат да провеждат митинги и да изнудват държавното управление, хората от област Благоевград взеха решение да покажат, че и те са хора, и те имат същите права, заплащат същите данъци”, съобщи Каракачанов.

„ За разлика от София, в региона на Благоевград безработицата е по-висока, опциите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, с цел да приказват с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „ Хайде още известно време да останете без работа, с ниски приходи, тъй като ние считаме, че има огромна заплаха за планината Пирин”, добави той.

Каракачанов заяви, че информацията, че убитият предприемач Петър Христов е сътрудничил за разкриването на проведена незаконна група, е изтекла в общественото пространство от някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. "Едва ли тази информация е изтекла преднамерено, просто е имало безусловно непрофесионално отношение към този въпрос ", разяснява вицепремиерът.

Според Каракачанов не е инцидентно, че Петър Христов е погубен тъкмо при започване на българското председателство на Европейски Съюз. „ Престъпният контингент има интерес да дискредитира страната тъкмо, когато фокусът на внимание е към България”, счита той.

„ Всеки счита, че когато има Европредседателство, че когато има непознати медии, държавното управление ще кляка. Аз мисля, че не е по този начин и не би трябвало да кляка”, акцентира той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР