Кадър Нова тв Президентът Румен Радев с позиция за избора

...
Кадър Нова тв Президентът Румен Радев с позиция за избора
Коментари Харесай

Радев: Новото име на Македония не трябва да накърнява интересите на България


Кадър Нова тв

Президентът Румен Радев с позиция за избора на ново име на Македония. От Скопие президентът съобщи, че бъдещото име на страната не би трябвало да съдържа географски избрания, които да препращат и към територията на България. Радев е в Скопие по покана на македонския си сътрудник – Георге Иванов.

Политиците и от двете страни в разногласието са изключително внимателни, когато стане дума за вероятни имена. Кръгът на евентуалните решения може би обаче последователно се затваря. Ако съдим по мненията на премиера Зоран Заев, допустимо е новото име на югозападната ни съседка да съдържа географско определение.

Така от първичните пет разновидността, посочени като базисни от специфичния медиатор на Организация на обединените нации – Матю Нимиц, 4 съдържат такова определение – Република Северна Македония, Горна Македония, Вардарска Македония, Република Македония (Скопие). Каквото и да е решението обаче, безапелационен е българският президент, то не би трябвало да накърнява и ползите на България.

Ще имат ли общо бъдеще и двете църкви - Българската и Македонската, следва да разберем. Част от формалната делегация, която посети тленните остатъци на Гоце Делчев, бяха и двама български митрополити.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР