Кадър Нова тв През изминалата седмица, внесох в Европейския парламент

...
Кадър Нова тв През изминалата седмица, внесох в Европейския парламент
Коментари Харесай

Момчил Неков настоява седалището на контролния орган за двойното качество на храните да е в България


Кадър Нова тв

През миналата седмица, внесох в Европейския парламент мнение за двойното качество на продуктите на единния пазар, т.е. интервалът на констатациите за съществуване на двойни храни мина и прекосяваме към деяние. Това съобщи евродепутът Момчил Неков в ефира на Нова ТВ.

„ Предлагам основаване на надзорен орган в Европейски Съюз, който да следи за това дали се предлага еднообразно наличие за един и същи артикул. Ще упорствам този надзорен орган да е със седалище в България “, съобщи Неков.

„ Най-важното е да се отстранят тези двойни качества, защото се демонстрира една корпоративна дискриминация към потребителите от Източна Европа”, сподели евродепутатът.

Той добави, че производителите се възползват от пропуски в европейското законодателство, с цел да продават храни с разнообразни съставки, въпреки и на една и съща марка.

„ В мнението предлагам въвеждане на временен интервал и предоставяне опция на бизнеса да има по-голяма видимост при положение, че подготвя артикули по локална рецепта и употребява локални първични материали, и несъмнено, почитание на правото на потребителите да вършат осведомен избор, посредством закупуване на артикул с по-изчерпателно обозначение “, съобщи още Неков.

Евродепутатът добави, че за съжaлние тематиката за двойното качество не е единствено при храните, а и при нехранителните артикули.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР