Кадър: Нова ТвБългарската държава е създадена през 632 г., когато

...
Кадър: Нова ТвБългарската държава е създадена през 632 г., когато
Коментари Харесай

Ново 20: България не е създадена през 681 година, обяви зам.-министър на образованието!

Кадър: Нова Тв

„ Българската страна е основана през 632 година, когато Кубрат се връща от Константинопол в земите на днешна Украйна, повежда придвижване за избавление на българите от аварско господство и основава страна ”. 

Това сподели в предаването „ Плюс-Минус ” по Нова Тв заместник-министърът на образованието Петър Николов-Зиков, който написа за значими събития от историята и в новата си книга „ Българската монархия ”.

Според него като година на учредяване на страната ни в учебниците е вписана 681-ва, тъй като по този начин решила властта по време на комунистическия режим. Сега трябвало да се стартира публичен спор по тематиката.

В книгата си Петър Николов-Зиков споделя още, че първите български владетели не са били езичници. Кубрат бил покръстен в Константинопол, а неговият внук Тервел получил купата „ кесер ”, която не може да бъде дадена на човек, който не е християнин.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР