Кадър: Нова телевизияЗрители на Нова сигнализираха до телевизията, че един

...
Кадър: Нова телевизияЗрители на Нова сигнализираха до телевизията, че един
Коментари Харесай

Емблематичен плаж край Варна е на път да изчезне заради частен инвеститор

Кадър: Нова телевизия

Зрители на " Нова " алармираха до малкия екран, че един от емблематичните плажове по северното ни Черноморие е пред сериозна опасност. Става дума за пясъчната линия „ Журналист ", който е напът да изчезне, откакто частен вложител е направил реорганизация. Във водата са изсипани тонове камъни, а плажът безусловно изчезва. Само допреди няколко месеца е бил двойно по-голям.

От няколко месеца посетителите на плаж „ Журналист ” виждат, че линията последователно изчезва „ Плажът съвсем е липсващ. Има някакви алегорични пясъчни ”, съобщи доцент Георги Калагларски - член на УС на Съюза на българските публицисти.

ВРЕМЕ ЗА МОРЕ: Силен сезон за българския туризъм

В региона са направени редица инспекции от Института по океанология, които установяват човешка интервенция. „ Този развой е почнал от 2011 година, когато последователно е почнало построяването на брегозащитни структури, които извършват пясъкозадъжраща роля ”, сподели шефът на института по Океанология към Българска академия на науките доцент Николай Вълчев.

Последната инспекция е открила, че оборудванията имат пагубен резултат за плажната линия. „ В момента заради комулативния резултат на тези два уреди и третото, което е издигнато през 2020-2021г. от март и което има пагубен резултат във връзка с задържане на надлъжно бреговия седиментен превоз или неговото отклонение, недостигат седименти до плажа ”, уточни още Вълчев.

Джетове в рискова непосредственост до плуващи на плаж „ Липите “ (ВИДЕО)

От Басейнова дирекция оповестиха за NOVA, че следва осъществяване на инспекция от всички институции на 12 август, която ще покаже дали оборудванията във водата са построени законно и какво е въздействието им върху плажната линия.

„ Ще си търсим правата по всички законово възможни институции, форми, техники и технологии ”, сподели доцент Георги Калагларски - член на УС на Съюз на българските публицисти.

Дотогава от Международния дом на журналиста се надяват дребното останало кътче за отмора да не изчезне изцяло.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР