Кадър: Нова телевизияЗа абсурдна ситуация в повдивска болница съобщава Нова

...
Кадър: Нова телевизияЗа абсурдна ситуация в повдивска болница съобщава Нова
Коментари Харесай

Обявиха жива жена за починала в пловдивска болница

Кадър: Нова телевизия

За неуместна обстановка в повдивска болница оповестява " Нова телевизия ". Жена, която е жива, е била оповестена за умряла, за което алармира нейният племенник. От управлението на болничното заведение потвърдиха за грешката и я обясниха с лекарска немарливост.

Осемдесетгодишната Еленка Иванова е призната в пловдивската болница „ Свети Георги ” предишния уикенд. Жената имала признаци на COVID-19, споделя племенникът й.

„ Там й направиха бърз тест и откриха, че е позитивен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация ”, споделя Георги Георгиев. Два дни по-късно, от болничното заведение му оповестяват, че вуйна му е умряла.

„ Не помня името на лекаря, който ми се показа и сподели, че моята близка е умряла и би трябвало да отида до болничното заведение, с цел да получа персоналните й движимости. За освобождението и за аутопсия ”, прибавя Георги.

Той взима движимостите  и стартира да  урежда погребението. Съобщава на околните на Еленка, че е умряла. 

„ На към 10 индивида оповестих. Започнах да диря нейния телефон, с цел да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и взех решение да го прозвъня, с цел да не дълбая. На второто позвъняване, вуйна ми отговори, при което останах покъртен и в първия миг помислих, че съм объркал номера и някой различен ми подвига ”, споделя Георги.

„ Тя насреща вика, ало, ало, Жоре, кажи вуйна. Аз тогава единствено я слушах, не можех нищо да кажа. И съумях да я попитам, лелъо, по какъв начин си ”.

За да е сигурен, че чува гласа на вуйна си, моли и други хора да й се обадят. Разгневен, желае  обяснение от лекарите. „ Ами станала е неточност, само че значимото е, че бабата е жива. Това бяха думите на здравната сестра ”, споделя Георги.

Подава сигнал в полицията. Оттам схваща за какво вуйна му е била оповестена за умряла: „ Имало умряла пациентка с това име, само че не е вуйна ми. Явно са с дублирали, допускам първите имена ”.

От болничното заведение потвърдиха, че объркването е станало поради дублирането  на имената на две от пациентките. Същият ден е умряла жена на име Еленка, само че с друго презиме и фамилия. Но дежурният доктор взел  грешната документи. Вече му е потърсена дисциплинарна отговорност. От лечебното заведение обаче прецизират, че племенникът на Еленка се е държал нападателно и е блъснал пестник на доктор.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР