Кадър: Нова телевизияШеф определя заплатите на служителите си според успеха

...
Кадър: Нова телевизияШеф определя заплатите на служителите си според успеха
Коментари Харесай

Шеф плаща на служителите си според оценките на децата им. За 3 месеца шестиците скочиха двойно

Кадър: " Нова телевизия "

Шеф дефинира заплатите на чиновниците си съгласно триумфа на децата им в учебно заведение. Условието е учениците да изкарват единствено петици и шестици и да нямат неизвинени отсъствия. Нестандартният метод към този момент дава резултати - единствено за 3 месеца броят на отличниците се повишил двойно. 

``
реклама

Идеята за бонус към заплатата идва инцидентно - след среща на предприемача Йоско Алипиев с един от чиновниците му, който пристигнал на работа с щерка си.

„ Попитах детето дали върви на учебно заведение и дали знае стихотворение, то почна да споделя стихче, стигна ненапълно и спря. Дадох й лакомства и й споделих, че в случай че научи цялото стихотворение ще има повече лакомства и награди за нея ”, описа Йоско.

След седмица детето още веднъж се връща. „ Изрицитира цялото стихотворение като боец. Аз бях доста благополучен от това, че съм я предиздвикал да седне и да учи ”, сподели още Йоско.

Оттогава всеки месец чиновниците на Йоско, чиито деца изкарват петици, получават нарастване на заплатата с 50 лв.. А в случай че получават единствено 6-ци, парите скачат със 100 лв.. И в двата случая обаче учениците не би трябвало да имат отсъствия.

От общественото министерство настояват, че не знаят за различен сходен случай у нас. Надяват се обаче образецът да бъде последван. Така с изключение на учителите, полицията и обществените служащи в борбата за задържане на децата в клас, ще има още един асистент - работодателите. Сега ограниченията включват от поддръжка за намиране на жилище и образователни принадлежности до прекъсване на помощите.

„ Когато става въпрос за деца от уязвими групи, се работи и във връзка с лингвистична подготовка, уроци по български, работи се с родителите, вършим и изнесено бюро по труда, с цел да можем да подтикваме родителите през децата да си търсят работа ”, съобщи Зорница Русинова,зам.-министър на труда и обществената политика.

За последните три години по механизма за задържане на децата в учебно заведение са открити и върнати над 40 хиляди възпитаници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР