Кадър: Нова телевизияАко на ГЕРБ им харесва Илияна Йотова за

...
Кадър: Нова телевизияАко на ГЕРБ им харесва Илияна Йотова за
Коментари Харесай

Ако ГЕРБ свалят Радев с импийчмънт, Йотова става президент

Кадър: " Нова телевизия "

Ако на ГЕРБ им харесва Илияна Йотова за президент, дано опитат импийчмънт на Румен Радев! Това сподели пред Нова телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров, написа " Флагман ".

Дори да се стигне до импийчмънт, някой си мисли, че ще има нови избори за президент, добави той.
 
Той изясни, че с цел да стигне тази процедура до конституционния съд трябват най-малко 2/3 от гласовете на народните представители. 

Според него е невероятно да се свика Велико национално заседание, защото Движение за права и свободи била систематична партия и откакто един път е оповестено, че няма да поддържат концепцията на ГЕРБ, няма да се отметнат от думата си. 

Според настоящата Конституция обаче разглеждането на плана на ГЕРБ за нов главен закон ще продължи сред 2 и 5 месеца. 

„ Внесеният план за нова конституция на ГЕРБ обезпечава най-малко 2 месеца Народното събрание и държавното управление да работят в някакъв условен комфорт, в случай че това, което се случва към тези здания, е удобно като конюнктура ”, разяснява проф. Киров.

Той изясни, че от 2 септември до 2 ноември няма да се преглежда импортираният план, тъй като по този начин постановява глава 9 от настоящата Конституция.

„ На 2 ноември би трябвало да стартира разглеждането на плана. Това разглеждане може да продължи 3 месеца. Конституцията дефинира интервал от не по-малко от 2 месеца и не повече от 5 месеца, в които би трябвало да бъде прегледан импортираният план за конституция ”, изясни проф. Киров.

„ Подкрепа на плана за решение за привикване на Велико национално заседание въз основа на стартираната процедура по глава 9, това е кажи речи задача невъзможна ”, счита проф. Киров.

„ Целта е държавното управление да не подава оставка, с цел да може вероятно да се стигне до март месец следващата година за постоянните избори. Има юридически техники, с които това би могло да стане. Втората огромна цел на ГЕРБ е да не допусне служебно държавно управление, назначено от президента ”, сподели още проф. Киров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР