Кадър Нова нюз твБританският принц Хари стартира новата си кариера

...
Кадър Нова нюз твБританският принц Хари стартира новата си кариера
Коментари Харесай

Принц Хари призна, че само привидно е заровил чувствата си от трагедията с принцеса Даяна

Кадър Нова нюз тв

Британският принц Хари започва новата си кариера като холивудски продуцент с документална поредност - плод на съдействието му с медийната звезда Опра Уинфри.

Общият им план има за цел да отстрани стигмата към психологичното здраве, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Хари и Опра приказват намерено за личните си травматични прекарвания в поредицата " The Me You Can`t See ", която започва по Apple TV+.

Сред участниците в документалната продукция са актрисата Глен Клоуз, поп звездата Лейди Гага, която споделя за това по какъв начин била изнасилена си в ранните си години в музикалната промишленост, боксьорката Вирджиния Фукс, сирийски деца бежанци и хора с проблеми, вариращи от шизофрения и обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) до меланхолия и зависимости.

" Нямаше да е заслужено да молим хората да излязат пред всички, да бъдат уязвими, да споделят своята история, в случай че не бяхме подготвени да създадем същото ", показа Хари в изявление преди старта на " The Me You Can`t See ".

Документалната поредност от пет елементи бележи първата изява на Хари като продуцент, откогато той и брачната половинка му Меган Маркъл се отхвърлиха от отговорностите си на високопоставени членове на английското кралско семейство и се реалокираха в Калифорния предходната година. От тогава те подписаха контракти за продуциране на наличие с Netflix и Spotify.

Принц Хари споделя, че решението да опише личната си история е било " доста елементарно ", тъй като го прави в услуга на другите хора със съзнанието за позитивния резултат, който може да окаже. " Дори да помогне единствено на един човек, отново ще си коства ", споделя той.

Поредицата разкрива по какъв начин английската кралска персона се подлага на форма на терапия, известна като EMDR (Десенсибилизация и повторна обработка на придвижването на очите). Целта е да бъде излекувана неговата неразрешена тревога, произлизаща от гнева му към медиите и гибелта на майка му, принцеса Даяна, която умира когато той е едвам 12-годишен.

Хари стартира лечението преди към пет години, когато среща Меган. " Бързо открих, че в случай че желая тази връзка да се получи, би трябвало да се оправя с предишното си ", сподели той.

Принцът разкрива в детайли по какъв начин гибелта на майка му през 1997 година повлиява върху решението му да се откаже от подправения искра на живота в кралското семейство.

Хари споделя също по какъв начин татко му, престолонаследникът принц Чарлз, му е споделил, че медийното внимание и това да бъде част от институцията е нещо, с което би трябвало да свикне.

" В това няма смисъл. Само тъй като ти си страдал, не значи, че и децата ти би трябвало да страдат. Всъщност е тъкмо противоположното. Ако си страдал, направи всичко допустимо, с цел да се увериш, че въз основата на личния отрицателен опит можеш да постъпиш вярно поради децата си. Всичко опира до това да прекъснеш цикъла ", споделя принц Хари.

Той разкрива още, че и през днешния ден си спомня звука на конските копита в деня на погребението на майка му, както и по какъв начин години по-рано е пътувал на задната седалка в автомобил с разплаканата принцеса Даяна, преследвана от папараци.

Разследване: Принцеса Даяна е била излъгана, с цел да даде изявлението пред Би Би Си през 1995 година

Хари не крие, че не е съумял да се оправи със загубата на майка си повече от десетилетие, както и че страхът да не загуби и брачната половинка си Меган Маркъл е станал една от главните аргументи за решението му да се откаже от кралския живот и да се реалокира в Съединени американски щати.

" Бях толкоз сърдит от случилото се с нея (Даяна) и от обстоятелството, че няма правдивост... същите хора, които я преследваха през оня тунел, я снимаха по какъв начин умира на задната седалка на автомобила. Щракането на камери и светкавици всякога кара кръвта ми да кипва. Това ме ядосва. Връща ме към случилото се с майка ми, това, което претърпях като дете, възприятието за беззащитност ", споделя Хари.

Дори в този момент, на 36 години, добавя той, завръщането в Лондон го кара да се усеща под напрежение и преследван.

Опра Уинфри, която понастоящем е една от най-влиятелните чернокожи дами в Съединени американски щати, на собствен ред приказва за детството си, когато е била бита от баба си, изпращана да спи на верандата от майка си и изнасилена от собствен братовчед на 9-годишна възраст.

Опра Уинфри добавя, че документалната поредност, принос към която имат 14 здравни специалисти, е замислена да стане световна по своя обсег.

" Независимо дали виждате себе си през тези истории, или по-добре разбирате член на фамилията или другар, или какъвто и да е вашият опит, той ще ви помогне да си изясните разнообразни разстройства и да деянията повече съпричастност и схващане ", споделя тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР