Кадър: НоваНапълно възможно е човек да се зарази едновременно и

...
Кадър: НоваНапълно възможно е човек да се зарази едновременно и
Коментари Харесай

Доц. Спасков: През септември ще се появи друг проблем

Кадър: Нова

" Напълно допустимо е човек да се болести по едно и също време и с ковид, и с грип ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България "  доц. доктор Спас Спасков. По думите му двете болести се разграничават мъчно, написа Ruse24.

``
реклама

Той разяснява и по-големия брой на умряли с вируса през последната седмица. " Предполагам, че от Министерство на здравеопазването ще изяснят повода за нарастването на смъртността. Важно е да се знае дали става въпрос за струпване на утежняване на положението при разнообразни пациенти или приказваме за наклонност на база на общия брой заболели ", разясни Спасков. Според него броя на пациентите в интензивни отделения е индикатор за положението на здравната система. Засега тя се справяла. 

" Има доста уплашени хора и в лечебните заведения се одобряват пациенти, които не са в тежко положение. Поради тази причина нараства броя на приетите в болница ", изясни доцентът. 

Спасков счита, че през септември броят на инфектираните ще намалее. " Тогава обаче ще се появи различен проблем - ще се смеси ковид с други грипни болести ",  каза още експертът. 

Той разясни, че колкото е по-голямо е количеството на микроба, толкоз по-голяма е вероятността да се заразим и да изкараме тежко ковид. Затова Спасков още веднъж прикани хората да съблюдават отдалеченост и да носят маски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР