Кадър: НИМХ към БАНПо-хубаво време се очаква в страната днес.

...
Кадър: НИМХ към БАНПо-хубаво време се очаква в страната днес.
Коментари Харесай

По-хубаво време се очаква в страната днес

Кадър: Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките

По-хубаво време се чака в страната през днешния ден. Това сочи синоптичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Минималните температури ще бъдат от минус 3° до 5°, оптималните – от 7° до 13°, в местата с по-трайни мъгли – от 2° до 4°.

Над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. На обособени места в Югозападна България ще превали дъжд. В източната половина от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток, ще е сдържан, краткотрайно мощен и стремителен. На места в западната и централната част от Дунавската низина, където вятърът ще е слаб, видимостта през целия ден ще остане понижена.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър.

В планините ще доминира облачно време с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен южен вятър. Температурите ще са покачват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.

В събота в източната половина от страната ще продължи да духа сдържан югоизточен вятър и там даже минималните температури ще са над нулата, по Черноморието до 8°-10°, а дневните ще доближават стойности от 12° до 15°. В западната и централната част на Дунавската низина, където ще бъде съвсем безшумно, ще остава с температури към нулата. Над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, с по-съществени краткотрайни понижения, основно над припланинските региони в Северна България. На обособени места, с по-голяма възможност в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра - сняг.

В неделя и понеделник вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. В неделя тук-там, още веднъж основно в южната половина от страната, ще превали дъжд, само че към момента най-вече слаб. В понеделник и вторник ще вали допълнително региони от страната, като има нараснала възможност за обилни по количество превалявания. От североизток за малко ще нахлуе леден въздух и по-късно денем в понеделник и през нощта против вторник, тук-там в Северна България и високите котловинни полета, дъждът ще се примеси със сняг.

Във вторник от югозапад преваляванията ще стартират да стопират.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР