Кадър Israel Defense ForcesПо-рано пресслужбата на ЦАХАЛ обяви, че е

...
Кадър Israel Defense ForcesПо-рано пресслужбата на ЦАХАЛ обяви, че е
Коментари Харесай

Израел започна атака в сектора Газа

Кадър Israel Defense Forces

По-рано пресслужбата на ЦАХАЛ разгласи, че е нанесен удар по щаба на вътрешната сигурност и оръжеен склад на придвижването Хамас в бранша Газа.

Въздушните сухопътните подразделения на Армията за защита на Израел (ЦАХАЛ) сега нападат бранша Газа, заяви армейската пресслужба, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Операцията в бранша Газа ще продължи толкоз, колкото би трябвало, за възобновяване на мира и сигурността в страната Израел ", сподели израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

" Последната дума още не е казана и интервенцията ще продължи толкоз, колкото е належащо, с цел да бъдат възобновени мирът и сигурността в страната Израел. Ще заставим " Хамас " да заплати доста висока цена,  ще вършим това и ще продължаваме да го вършим с огромна мощ " , сподели още Нетаняху в декларация, публикувана от неговата канцелария.

Изтребители на ЦАХАЛ нанесоха удар по постройката на щаба на вътрешната сигурност и по склад за оръжие,  принадлежащ на терористичната организация " Хамас ",  се споделя в изказването на израелската войска.

Посочва се, че в този щаб се е намирал кабинетът на началника по вътрешната сигурност на придвижването. Преди началото на офанзивата, нощес в няколко израелски градове със смесено население избухнаха нови вълнения и конфликти с полицията.

По информация на в. " Таймс ъв Израел ", в град Лод протестиращи са запалили синагога. Силите на полицията, които още денем блокираха улиците сред арабските и еврейските региони в Лод, не могли да удържат тълпата.  Има конфликти сред араби, евреи и служители на реда.

Съобщава се за ранени чиновници на реда и на доста локални поданици.  Прострелян е бил чиновник на службата на незабавна помощ.  По информация на портала Ynet силите за сигурност в Лод губят надзор над тълпата и са принудени да съсредоточат хората си в няколко точки в града в опити да се опълчват на участниците в безредиците.

Сред излезлите на улицата евреи се чуват апели за линч на араби поради ракетния обстрел.  Агресивни лозунги скандират и арабски протестиращи.

В град Бат-Ям, оповестява Ynet, са арестувани  17 представители на еврейското население , въоръжени с палки и ножове.В Тел Авив са задържани крайнодесни деятели,  обвинени в нахлуване против чиновници на телерадиокорпорацията " Кан ".

В град Ум ел Фахм, който е със смесено население,  арабски стачкуващи нападнали еврейско семейство с деца.  Полицаи и локални поданици съумели да ги спасят и да ги откарат в болница.

Вълна от принуждение има също в Хайфа и Яфа. Там има стълкновения с полицията и сред локалното население. Участниците провокират пожари и хвърлят камъни . В тълпата се чуват апели за отплата,  съобщава Ynet, представена от ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР